Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του ΓΑΣ Κομοτηνή με τη ΧΑΝΘ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΓΑΣ Κομοτηνή, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με. Ο ΓΑΣ πήρε από την αρχή το προάδισμα, έλεγχοντας τον ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και έφτασε δίκαια στη νίκη με σκορ 84-78.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο την άμυνα αλλά και το περιφερειακό σουτ πήρε διαφορά κοντά στους 10 πόντους, για να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με σκορ 23-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ προσπάθησε να αυξήσει τη διαφορά, όμως η ΧΑΝΘ έβρισκε λύσεις μέσα στη ρακέτα και έτσι η ομάδα της Κομοτηνής βρέθηκε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να προηγείται με46-40.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες, με τον ΓΑΣ Κομοτηνή να παίρνει διαφορά μετά το πρώτο πεντάλεπτο και να προηγείται με 61-49, όμως η ΧΑΝΘ μείωσε και με ένα αμφισβητούμενο αντιαθλητικό φάουλ μείωσε σε 62-59, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο ο ΓΑΣ Κομοτηνή άντεξε στην επίθεση που εξαπέλησε η ΧΑΝΘ στα πρώτα δύο λεπτά και μετά ανέβασε τη διαφορά κοντά σε διψήφιο αριθμό. Τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα προηγήθηκε με 74-63, όμως 2’15” πριν το τέλος το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς κάποιος φίλαθλος του ΓΑΣ είπε κάτι στους διαιτητές και αυτοί έφυγαν κατευθείαν για τα αποδυτήρια και με το σκορ να είναι στο 74-66. Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από 10 λεπτά και αφού ήρθαν δύο αστυνομικοί, με τον ΓΑΣ να κερδίζει με 84-78.

Κορυφαίοι από τον ΓΑΣ Κομοτηνή οι Ντίνας, Μπεκρής, Λεχούδης και Χαλήλ, ενώ από τη ΧΑΝΘ προσπάθησαν οι Μελίδης και Ζιάκας.

 

Δεκάλεπτα: 23-15, 46-40 (ημίχρονο), 62-59, 84-78 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Θ. – Τσαπλής

ΓΑΣ Κομοτηνή (Λεμονίδης): Πανταζής, Σταματέλος, Διαμαντίδης 7, Μάνάκας, Λεχούδης 16(3), Ντίνας 23(4), Κατσαούνης, Μπεκρής 19(2), Καλατζής 4, Στασινόπουλος, Χαλήλ 13.

ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Αμπατζάς 6, Πρωτούλης 8, Ματενίδης 9(2), Σταματέλλος, Ελευθεριάδης, 4, Ζιάκας 11(2), Σικαλίδης 9, Παπαθανασίου, Παπαχρήστου 6, Νεοφύτου 6, Βλάχος, Μελίδης 14.