Στη Μόσχα ο Μπανιώτης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Πρεμιέρα επί ρωσικού εδάφους θα κάνει ο Κώστας Μπανιώτης που θα πάρει μέρος στο μίτινγκ «Ρωσικός χειμώνας» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μόσχα.

Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους, που κάνει την προετοιμασία του στη Θεσσαλονίκη, χρειάζεται αγώνες για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται από τις προπονήσεις, και ο αγώνας στη ρωσική πρωτεύουσα είναι ο ιδανικός, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στο sportsfeed ο Τόλης Λελεκίδης.

Μπορεί κάποια προβλήματα από την περσινή χρονιά να τον ταλαιπώρησαν, αλλά ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου θα κάνει την προσπάθειά του στον κλειστό. «Ο Κώστας έχει μείνει λίγο πίσω στην προετοιμασία, λόγω διαφόρων προβλημάτων που είχε, αλλά θα μπει στον κλειστό γιατί θα τον βοηθήσει και προπονητικά. Ανάλογα πώς θα πάει θα αποφασίσουμε και τη συνέχεια των αγώνων», λέει ο Έλληνας προπονητής.

Ο υψίστας της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, μετά την περιπέτεια με το ντόπινγκ, που οδήγησε στο να πάρει το «πράσινο φως» από την IAAF να αγωνίζεται, επέστρεψε πέρσι και πήρε μέρος στον προκριματικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ζυρίχη. Όμως η καθυστέρηση από την αναλγησία του ΣΕΓΑΣ στην υπόθεση, τον άφησε πίσω και προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Ο 28άχρονος αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 2.32μ. στον κλειστό και 2.34μ. στον ανοιχτό, ενώ ν’ αναφέρουμε ότι το όριο που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πράγα είναι 2.26μ.

Ο Κώστας Μπανιώτης είναι από τους αθλητές που αν επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα είναι ικανός για διάκριση. Άλλωστε το έχει αποδείξει με τις επιτυχίες του, ανάμεσά τους δύο μετάλλια σε Μεσογειακούς αγώνες, χρυσό στη Μερσίνη το 2013 και ασημένιο το 2009 στην Πεσκάρα και 4η θέση στο παγκόσμιο κλειστού του 2012 στην Κωνσταντινούπολη και 4η στο ευρωπαϊκό κλειστού το 2011 στο Παρίσι.