Photos: Πολιτική πασαρέλα σε Πηγάδια και ΔΑΚ Κομοτηνής παραμονή των εκλογών

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Όπως κάθε φορά παραμονές των εκλογών, τα γήπεδα της Θράκης ουσιαστικά ήταν μιας πρώτης τάξεως… πολιτική πασαρέλα. Παραδοσιακά το Σάββατο πριν τις εκλογές απαγορεύονται οι πολιτικές συγκεντρώσεις. Ωστόσο οι υποψήφιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πάνε σε άλλου είδους συγκεντρώσεις, αθλητικού περιεχομένου συγκεκριμένα, φροντίζοντας με τον τρόπο τους να τραβήξουν επάνω τους τα βλέμματα και να θυμίσουν στον κόσμο που είχε μαζευτεί την παρουσία τους.

Βέβαια, ο κόσμος δεν ήταν και πολύς, βάσει των προσδοκιών αλλά και συγκριτικά με αντίστοιχες φορές του παρελθόντος, αλλά δεν έπαυε να αποτελεί μαζική συγκέντρωση και άρα σίγουρος τρόπος για άντληση πιθανών ψηφοφόρων. Και το λαχείο που έλαχε στους υποψηφίους της Ξάνθης και της Ροδόπης ήταν το ότι αφενός οι αγώνες της Skoda και του Πανθρακικού για το πρωτάθλημα ήταν εντός έδρας, αφετέρου δεν… αναβλήθηκαν.

Στην Ξάνθη λοιπόν, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αλέκος Κοντός έσπευσε να κάνει την εμφάνισή του στα επίσημα του γηπέδου. Ακολουθώντας όμως μια παραδοσιακή τακτική των πολιτικών, δεν εμφανίστηκε στην κερκίδα από το ξεκίνημα του αγώνα. Το ματς ξεκίνησε ακριβώς στις τρεις το μεσημέρι, αλλά ο γνωστός βουλευτής έκανε την εμφάνισή του στις τρεις και… επτά. Κλασική τακτική! Να έχουν έρθει όλοι, να έχουν καθίσει όλοι και τότε να εμφανιστείς εσύ και να σε δουν όλοι!!! Ενώ σε διαφορετική περίπτωση, αν πχ έρθεις όπως η πλειοψηφία των φιλάθλων πριν το ματς, θα σε δουν όσοι έρχονται στο γήπεδο μαζί σου, αλλά για την μεγάλη πλειοψηφία ίσως και να περάσεις απαρατήρητος. Το ενδιαφέρον όμως είναι άλλο. Όπως με διαβεβαιώνουν, αν αναζητούσες τον Αλέκο δέκα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, δεν θα τον έβρισκες στην θέση του. Με όσο πομπώδη τρόπο ήρθε στο γήπεδο, τόσο αθόρυβα εξαφανίστηκε αυτό, καθώς παραμονή των εκλογών ο χρόνος είναι χρήμα. 

Λίγο αργότερα, στο ΔΑΚ Κομοτηνής, έκανε την εμφάνισή του ο επίσης πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο βουλευτής Ροδόπης είχε πυκνώσει αρκετά την παρουσία του στο γήπεδο τον τελευταίο μήνα, ακολουθώντας πάνω κάτω την ίδια τακτική. Έμπαινε πέντε λεπτά μετά την έναρξη και μοιραία πέρναγε μπροστά από όλη την κερκίδα, που θέλοντας και μη τον έβλεπε, μέχρι να φτάσει στην θέση του. Έτσι έκανε στο ματς με τον Ατρόμητο, πριν δυο εβδομάδες. Ωστόσο αυτήν την φορά διέψευσε τις προβλέψεις. Ήρθε περίπου ένα τέταρτο πριν την έναρξη του ματς. Αλλά διαφοροποιήθηκε και σε κάτι άλλο. Αυτή τη φορά ήρθε με συνοδεία. Όχι, δεν έφερε μαζί του την σύζυγο Γιούλη! Ωστόσο συνοδευόταν από τον γιο του, ώστε  να μάθει από μικρός πώς να γίνει σωστός φίλαθλος του Πανθρακικού.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η πολιτική πασαρέλα είχε επεκταθεί και στα κλειστά γυμναστήρια. Ειδικά στον Έβρο! Άλλωστε, εκεί είναι σε πρώτο πλάνο το βόλεϊ και όπως φάνηκε και στο ευρωπαϊκό ματς του Εθνικού, Γεροντόπουλοι, Δερμεντζόπουλοι έτρεξαν στην πρώτη γραμμή της μικρής κερκίδας. Κοινώς, όλες οι (νεο)δημοκρατικές δυνάμεις δείχνουν να υπολογίζουν πολύ στα γήπεδα. Αλλά είναι άγνωστο αν οι παρουσίες τους σε αυτά θα είναι αρκετές για να πετύχουν την επανεκλογή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο…