Οι δικαιολογίες Ρόκα για την ντροπιαστική εμφάνιση και την συντριβή από τον ΟΦΗ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής 

– Στο παιχνίδι κόντρα στο Λεβαδειακό είναι στραμμένη η προσοχή όλων στον Πανθρακικό, με τον Μάνουελ Ρόκα να βρίσκει ό,τι δικαιολογία μπορούσε να σκαρφιστεί για να καλύψει τους παίκτες του, λέγοντας πως η εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ είναι «βαριά» λόγω των πολλών αλλαγών στη ομάδα, τονίζοντας ωστόσο πως όλοι στον Πανθρακικό έχουν το μυαλό τους και ασχολούνται με τον αγώνα απέναντι στους Βοιωτούς.

«Σήμερα (Πέμπτη) βρισκόμασταν 48 ώρες πριν από ένα από τα πιο καθοριστικά παιχνίδια μας για το πρωτάθλημα. Με πολλούς ποδοσφαιριστές από την Κ20 αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με προβλήματα μεν, αλλά με επαγγελματίες και καλούς παίκτες. Αυτό που θέλαμε ήταν να ξεκουράσουμε τους βασικούς μας παίκτες, γιατί ο βασικός στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το παιχνίδι που έρχεται με το Λεβαδειακό» ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός για να συνεχίσει:

«Πάντοτε είναι θετικό να παίζουν τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, ωστόσο δεν είναι το καλύτερο να παίζουν μαζικά, πρέπει δηλαδή η ενσωμάτωσή τους να γίνεται σταδιακά. Αναγκαστήκαμε, όμως, να τους χρησιμοποιήσουμε για να ξεκουράσουμε παίκτες κι αυτό είναι το θετικό, ότι θα είμαστε πιο φρέσκοι σε 48 ώρες, απέναντι στο Λεβαδειακό, όπου θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε μια νίκη που θέλουμε πολύ.

Όλοι μας καταλαβαίνουμε και συμφωνούμε πως το σκορ με το οποίο χάσαμε σήμερα ήταν άσχημο, όμως έχουμε αρκετές απουσίες, περιμένουμε παίκτες και δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να παραταχθούμε έτσι σήμερα, προκειμένου να είμαστε πιο ξεκούραστοι το Σάββατο».

Βέβαια, σοβαρές απουσίες και ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα είχε ο ΟΦΗ. Τα παιδιά που έπαιξαν, ακόμα και μικρά σε ηλικία, είναι επαγγελματίες παίκτες (διαφορετικά δεν θα είχαν δικαίωμα να παίξουν). Το ότι κάποιος επέλεξε τα τα βάλει όλα μαζί να παίξουν σε ένα τέτοιο ματς, σημαίνει ότι αυτός φέρει και την ευθύνη για την απόφαση αυτή – με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται για την ψυχολογία αυτών των παιδιών μια τόσο βαριά ήττα.

Ξέρουμε επίσης όλοι ότι ο ΟΦΗ επίσης δεν έχει στην παρούσα φάση ως στόχο το κύπελλο, αλλά και στόχο να μην το έχεις, όπως ευθαρσώς δήλωσε ο Πανθρακικός, δεν κάθεσαι να χάσεις με 0-4. Φροντίζεις τουλάχιστον να μην προκαλέσεις την οργή και τις αποδοκιμασίες των λίγων πιστών οπαδών σου, που έσπευσαν στο γήπεδο.

Επιπλέον, καθιστώντας τόσο σημαντικό το ματς με τον Λεβαδειακό, φορτώνονται με επιπρόσθετο άγχος τους παίκτες του Πανθρακικού που λειτουργούν εδώ και καιρό με το δάχτυλο στην σκανδάλη, κάτι που μόνο καλό δεν είναι στην ψυχολογία της ομάδας και φαίνεται αυτό και στα μικρά ποσοστά επιτυχίας που υπάρχουν στο επιθετικό κομμάτι και κυρίως στην τελική προσπάθεια (κάτι που είναι και θέμα ψυχολογίας).

Για αυτό το αποτέλεσμα – που δεν τιμά κανένας – υπάρχουν σαφέστατα ευθύνες. Το αποτέλεσμα και η συνολική εμφάνιση του Πανθρακικού αποτέλεσε ντροπή – και μακάρι να μην έχει συνέχεια.  Και μέσα σε όλα αυτά, ενδεχομένως ο “αέρας” της τεσσάρας που ξαφνικά θα αποκτήσει ο ΟΦΗ, να του δώσει τελικά και το φιλί της ζωής, που τόσο απεγνωσμένα ψάχνει για να διεκδικήσει την επιβίωση και την παραμονή του στην Super League, στόχο που έχει και ο Πανθρακικός. Κοινώς, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ίσως ο Πανθρακικός ξαναέβαλε στο παιχνίδι (και) του πρωταθλήματος τον ΟΦΗ…