Με τους “αετούς” της Λισαβόνας ο Εθνικός! Δείτε το προφίλ της Μπενφίκα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Με την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας τα δυο τελευταία χρόνια και την πιο λαοφιλή ομάδα – σύμβολο της χώρας και όχι μόνο, την Μπενφίκα, θα συναντηθεί τελικά ο Εθνικός στα προημιτελικά του Challenge Cup. Μπορεί ο Μουστακίδης και ο Κ. Δαλακούρας να εξέφρασαν επιθυμία για ταξίδι στις… Αζόρες, μια κουκίδα στην μέση του Ατλαντικού Ωκεανού ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική, ωστόσο τελικά αυτό το πολυέξοδο ταξίδι θα αποφευχθεί.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη δεύτερη αυτή τη στιγμή στην εγχώρια λιγκα Μπενφίκα  του γνωστου Πορτογάλου διεθνή Ούγκο Γκασπάρ, που αργά το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) νίκησε μέσα στις Αζόρες την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος Μπασταρντο με 3-0 σετ (25-23, 25-22, 25-22) και σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση. 

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι η Μπαστάρντο Αζόρες προηγήθηκε με 2-0 σετ μέσα στην Λισαβόνα, είχε τέσσερις ευκαιρίες για ματς μπολ στο τρίτο σετ, τις απώλεσε και τελικά δεν έχασε ένα απλό σετ με σκορ 37-35, αλλά όπως αποδεικνύεται όλη την πρόκριση. Κάτι που δείχνει πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν οι καταστάσεις στο βόλεϊ και πόσο σημαντικό ήταν που μέσα στην Τσεχία ο Εθνικός κατέκτησε εκείνο το τρίτο σετ με το απίστευτο 32-30.

Στη Μπενφίκα αγωνίζονται οι Βραζιλιάνοι, Σοάρες, Μαργκαρίτο, Αβίζ, ο Κουβανός Λάνες και ο Ονόρε Μαρκ Άντονι από το Τρινιτάντ και Τομπάκο. Εφόσον με το καλό ο Εθνικός προκριθεί σε βάρος των πορτογάλων στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ο Εθνικός θα βρεθεί στους διπλούς ημιτελικούς πιθανότατα αντίπαλος με την ιταλική Ραβένα του πρώην παίκτη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και διεθνή ακραίου Ραφαήλ Κουμεντάκη!