Αποχή από την κάλπη αποφάσισαν οι κάτοικοι του Πραγγίου και των Πετράδων Έβρου

Την ομόφωνη απόφασή τους να απέχουν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, πήραν οι 320 περίπου κάτοικοι του Πραγγίου και των Πετράδων του δήμου Διδυμοτείχου, διαμαρτυρόμενοι για την απομόνωσή τους, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στον δρόμο που συνδέει τα δύο χωριά με το Διδυμότειχο.

 

«Μέσα στο χειμώνα, με παιδιά που πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο στο Διδυμότειχο και ηλικιωμένους που χρειάζεται να επισκέπτονται γιατρούς ή να αγοράσουν φάρμακα, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάθε φορά 56 χιλιόμετρα, αντί για τα 7 χλμ που κάναμε πριν κλείσουν τον δρόμο για τα έργα», δηλώνουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι.

Για την κατάσταση αυτή διαμαρτύρονται και οι κάτοικοι του Πυθίου, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν στην απόφαση αποχής από την κάλπη. «Μη νομίζουν ότι όσο αυτοί μας κοροϊδεύουν, εμείς θα πάμε να τους ψηφίσουμε κιόλας…», δηλώνουν και απαιτούν άμεσα να κατασκευαστεί ένας παράδρομος, «έστω και χωματόδρομος», για να εξυπηρετούνται στις μετακινήσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων, οι οποίες, βάσει χρονοδιαγραμμάτων θα τελειώσουν τον Οκτώβριο του 2015.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί, τόσο η δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή, στην αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει το συγκεκριμένο έργο. «Εδώ και 1,5 μήνα τους ενοχλούμε καθημερινά και εμείς και ο δήμος Διδυμοτείχου, αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση», καταγγέλλουν οι κάτοικοι, παρατηρώντας ότι μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασής τους να μην προσέλθουν στις κάλπες, «σήμερα το πρωί είδαν κάποιους αρμόδιους να επισκέπτονται τα χωριά και να δηλώνουν ότι θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση σύντομα».

 

Πηγή:  http://e-vertigo.gr