Το pregame του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φάτρα Ζλιν (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Δύο σετ χωρίζουν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης από την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες του Challenge Cup στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» που θα γίνει με αντίπαλο την τσεχική Φάτρα Ζλιν, έξι μέρες μετά τον θρίαμβο των Εβριτών στην Τσεχία.

Ο Εθνικός αγωνίζεται στις 20.00 στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», θέλοντας να υπερασπιστεί την νίκη του στον πρώτο αγώνα στην Τσεχία νίκησε με 3-0 σετ και σε περίπτωση που νικήσει ή χάσει με 3-2 σετ σετ θα προκριθεί, διαφορετικά με ήττα 3-0 ή 3-1 σετ θα παιχτει «χρυσό σετ» για την πρόκριση. Κατά συνέπεια για να προκριθεί ο Εθνικός αρκεί να κατακτήσει δυο σετ ή στο χειρότερο σενάριο αρκεί και μόνο ένα, αρκεί να είναι το τελευταίο.

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος. Εμείς με την απόδοση μας κάνουμε τα παιχνίδια εύκολα ή δύσκολα. Η νίκη με 3-0 στον πρώτο αγώνα μας δινει πλεονέκτημα αλλά δεν μας εξασφαλίζει την πρόκριση. Είναι μοναδική ευκαιρία να προκριθούμε για πρώτη φορά στην 8αδα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο κόσμος είναι η πηγή ενέργειας που έχουμε για να συνεχίσουμε».

Η αποστολή της Φάτρα Ζλιν έφτασε στην Αλεξανδρούπολη το μεσημέρι της Τρίτης και έκανε μετά προπόνηση στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Διαιτητές του μεγάλου αγώνα θα είναι ο Αλτίν Τέλο (Αλβανία) ως πρώτος και ο Σααντετίν Ντενέρι (Τουρκία) ως δεύτερος.

Σε περίπτωση που ο Εθνικός προκριθεί στα προημιτελικά, κάτι που θα ξέρουμε ενδεχομένως και πριν την λήξη του αγώνα, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Φόντε Μπαστάρντο Αζόρες – Μπενφίκα Λισαβόνας που προέρχονται και οι δύο από την Πορτογαλία. Στον πρώτο αγώνα η Μπενφίκα παρότι έχανε με 2-0 σετ επικράτησε με 3-2 σετ και εύχεται να περάσουν οι “αετοί” της Λισαβώνας ώστε να αποφύγει το μακρινό ταξίδι στις Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο αγώνας Αζόρες – Μπενφίκα ξεκινά λίγο πριν τα μεσάνυχτα και εφόσον φυσικά εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει, θα έχετε άμεση ενημέρωση για την εξέλιξή του από το ThrakiSportS, όπως συνέβη και την περασμένη εβδομάδα. Ο αγώνας Εθνικού – Φάτρα Ζλιν ξεκινά στις οκτώ το βράδυ, δεν υπάρχει τηλεοπτική ή ραδιοφωνική κάλυψη, θα υπάρχει όμως άμεση ενημέρωση με live text από το ThrakiSportS.