Κοντά στον λατινοαμερικάνο επιθετικό Μανού Μπάλντα ο Πανθρακικός

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα, ο Πανθρακικός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον περιφερειακό επιθετικό Μανού Μπάλντα της ισπανικής Μπανταλόνα. Ο Μανουέλ Ρόκα είχε προαναγγείλει την απόκτηση επιθετικού από την ιβηρική χερσόνησο και φαίνεται πως τον βρήκε στο πρόσωπο του ισπανού με καταγωγή από το Εκουαδόρ Μανουέλ Μπάλντα.

Όπως έγραψε το βράδυ της Δευτέρας το vavel.com, ο 23χρονος βραχύσωμος επιθετικός με ύψος 1.73 μ. είναι κοντά σε συμφωνία με ελληνική ομάδα χωρίς να αναφέρει ωστόσο το όνομα της.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του ThrakiSportS, οι επαφές με τον Μπάλντα που αγωνίστηκε βασικός την Κυριακή στην ισοπαλία της ομάδα του με την Ελτσε Β’ όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, είναι σε προχωρημένο στάδιο και ίσως αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρίσκεται στην Κομοτηνή για τις τελικές συζητήσεις και υπογραφές.

Ο Φαμπέρτ Μανουέλ Μπάλντα Ροντρίγκεζ (Faberth Manuel Balda Rodríguez), όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1992 στο Εκουαδόρ, αλλά ουσιαστικά μεγάλωσε στην Ισπανία όπου έκανε και τα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ο Μπάλντα φέτος αγωνίστηκε σε 16 αγώνες της Μπανταλόνα, 14 από τους οποίους βασικός με τρια γκολ και έχει φορέσει τις φανέλες των Ατλέτικο Γκραμανέτ (2010-2011), Πρατ (2012-2014) και Μπανταλόνα (2014-2015). Γενικά στη καριέρα του έχει αγωνιστεί μόνο στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας (Segunda B) για τέσσερις περιόδους και έχει συνολικά 54 αγώνες (40 βασικός) και 8 γκολ.