Δεν συμπληρώνει 11άδα με Πανθρακικό ο ΟΦΗ! Προς πρόωρους τίτλους τέλους…

Ανταπόκριση από την Κρήρη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Ορατό είναι το ενδεχόμενο να πέσουν οι «τίτλοι τέλους» στον ΟΦΗ, από τη στιγμή που η κατάσταση στους Κρητικούς έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών φτάνουν τις 21 από την αρχή της χρονιάς.

Όλα δείχνουν πως οι «μελανόλευκοι» δεν θα καταφέρουν να κατέβουν στο ματς του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό το μεσημέρι της Τετάρτης, εκτός αν επιστρατευτούν παιδιά από την Κ20 και την Κ17 της ομάδας αλλά κι αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο είναι εφικτό.

Συνεπώς, δεν θα μπορέσει ο ΟΦΗ να παίξει ούτε στο επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και η διάλυση έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του ιστορικού ΟΦΗ έχει αρχίσει στο Ηράκλειο, αφού οι καταστάσεις που βιώνουν άπαντες στην ομάδα είναι πρωτοφανής και δραματικές. 

Ήδη από το ρόστερ έχουν αποχωρήσει 21 ποδοσφαιριστές, είτε κάνοντας προσφυγή για τα χρήματά τους είτε όχι και ο Νίκος Αναστόπουλος έχει στη διάθεσή του μόλις 10 ποδοσφαιριστές για το ματς της Κομοτηνής, αν και εφόσον φυσικά αυτό γίνει. Από αυτούς, όμως, οι δυο είναι… τερματοφύλακες κι ένας τραυματίας, ο Αλέξανδρος Περογραμβράκης. Οι υπόλοιποι είναι νεαροί παίκτες της ομάδας.

Ο ΟΦΗ δεν έχει την ευχέρεια να κάνει μεταγραφές, τόσο από οικονομικής όσο και από πλευράς κανονισμών, αφού απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Οι Κρητικοί δεν έχουν ενημερότητα και δεν έχουν αδειοδοτηηθεί, συνεπώς δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες.

Παράλληλα, εκτός από τη «βόμβα» της αφαίρεσης βαθμών που «έσκασε» την προηγούμενη εβδομάδα από τα οφειλόμενα στον Πέσιτς, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις μελλοντικά. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όπως οι Βλόνταρτσικ και Βάντο, που διεκδικούν χρήματα από τον ΟΦΗ και έχουν καταφύγει στη FIFA.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το κύμα των προσφυγών, οι τρεις τελευταίοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν να προστεθούν στους προηγούμενους είναι οι Κώστας Μπανούσης, Βασίλης Λαμπρόπουλος και Μανώλης Μονιάκης οι οποίοι σήμερα (20/01) αναμένεται να κινηθούν εναντίον του ΟΦΗ για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους και την ελευθερία τους.

Εχουμε και λέμε: παρελθόν αρχικά αποτέλεσαν οι: Μιχάλης Φραγκουλάκης, Σήφης Δασκαλάκης, Μίρνες Σίσιτς για να ακολούθησε το πρώτο κύμα αποχωρήσεων με τους: Αμπντουλαγέ Μεϊτέ, Ντέλε Αντελέγε, Ισλάμ Φερούζ, Απόνιο, Αντώνη Πετρόπουλο, Αμπντούλ Ραζάκ.

Μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα το χορό των αποδεσμεύσεων έσυρε ο Κάρλος Μιλιάζες και στα χνάρια του βάδισαν μέσω προσφυγών οι  Θοδωρής Τριποτσέρης, Γιώργος Μακρής, Γιάννης Στάθης, Βασίλης Κουτσιανικούλης, όπως ανέφερε το ThrakiSportS από το βράδυ της Κυριακής (με τον Στάθη να ψήνεται μεγάλη επιστροφή στην Κομοτηνή).

Προσθέστε σε αυτούς τους τέσσερις ξένους  Ντάνι Αρτόλα, Μάιρον Τζορτζ, Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, Γκιόργκι Λόρια,που έχουν βγάλει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τις πατρίδες τους, αλλά και τους Κωσταντίνο Μπανούση, Βασίλη Λαμπρόπουλο και Μανώλης Μονιάκη, που όπως προαναφέρθηκε αναμένεται να καταθέσουν σήμερα προσφυγή για τα οφειλόμενα και την ελευθερία τους. Αμφίβολο είναι το μέλλον των δύο Γεωργιανών άσων του ΟΦΗ, Λόρια και Μερεμπασβίλι, ωστόσο, δεν μπορούν να παίξουν σε άλλη ομάδα φέτος αφού και οι δύο μέχρι τον Ιούλιο ήταν στη Ντιναμό Τυφλίδας και μάλιστα πρόλαβαν να αγωνιστούν σε δύο αγώνες με την πρώην τους ομάδα για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Ακτόμπε, επομένως ίσως μείνουν αναγκαστικα στη Κρήτη. Το πρώτο ματς διεξήχθη στις 16 Ιουλίου και το δεύτερο στις 23 του ίδιου μήνα με αποτέλεσμα οι δύο Γεωργιανοί να έχουν αγωνιστεί σε δύο ομάδες για τη σεζόν 2014-2015.

Στο δυναμικό απέμεινε ο πολύπειρος Ζέλικο Καλάϊτζιτς, που σκόπευε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν, ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης, ο οποίος είναι παροπλισμένος λόγω τραυματισμού και οι πιτσιρικάδες  Χαράλαμπος Δαμιανάκης, Μανώλης Ροβίθης, Γιώργος Γιαγκόζης, Παναγιώτης Μανιδάκης, Μανώλης Μπολάκης, Ζαχαρίας Μαραθιανός, Μανώλης Φαζός και Μιχάλης Αγριμάκης.

Ο ιστορικός ΟΦΗ δεν φαίνεται να βρίσκει πουθενά σανίδα σωτηρίας. Για αυτό και είναι πρώτο θέμα σήμερα στην εφημερίδα Goal, με τον ευρηματικό τίτλο OFF-H. Όλα δείχνουν πως το τέλος έρχεται με γοργό και τραγικό τρόπο για την ομάδα του Ηρακλείου, η οποία βλέπει τη Γ’ Εθνική να πλησιάζει με… ιλιγγιώδη ταχύτητα…