Θρακιώτες οι διαιτητές στο ματς-θρίλερ που έληξε μετά από τέσσερις παρατάσεις!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Αναζητώντας τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας στους άντρες με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το παιχνίδι ανάμεσα στον Αίαντα Ευόσμου και το Φοίνικα Λάρισας είχε διαρκέσει πολύ περισσότερο από το κανονικό. 

Στην αρχή όλοι μιλούσαν ότι παίχτηκαν 5 παρατάσεις, όμως τελικά ήταν μία λιγότερη. Αλλά και έτσι η εξέλιξη ενός τέτοιου αγώνα από μόνης της σε καθηλώνει. Διαβάζοντας τα στατιστικά του αγώνα τα μάτια μας πέφτουν ξαφνικά στα ονόματα των δύο διαιτητών. Κωνσταντίνος Παπαγερίδης και Αθανάσιος Ντούρας.

Οι δυο διαιτητές είναι μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης και μάλιστα από τις πιό αξιόπιστες σφυρίχτρες του χώρου στη Θράκη, καθώς και οι δύο είναι αξιολογημένοι να σφυρίζουν παιχνίδια για τη Α2 κατηγορία των ανδρών και την Α1 κατηγορία των γυναικών, στην οποία σφύριξαν και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό που είχε γίνει τον Νοέμβριο.

Οι δύο διαιτητές τα πήγαν πολύ καλά σε ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε παράπονα. Ο προπονητής του Αίαντα Ευόσμου Γιάννης Χατζούλης μιλώντας στην αθλητική ιστοσελίδα Sport24 είπε για το παιχνίδι πως “δεν υπάρχει αυτό που έγινε. Είναι ένα παιχνίδι με τόσες πολλές συγκινήσεις. Σκέψου μόνο ότι φτάσαμε να παίζουμε μία ώρα καθαρού αγώνα. Είναι από τα παιχνίδια που μένουν χαραγμένα στα χέρια σου. Μιλάμε για τον ορισμό των ειδικών καταστάσεων. Πέρα από τη σωματική κούραση των τεσσάρων παρατάσεων, το σημαντικότερο όλων είναι η ψυχολογική καταπόνηση και φθορά. Με τόσες αλλαγές στο σκορ και όσο μεγαλώνει η κούραση, αυξάνονται και τα λάθη που γίνονται. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό”.

Ο προπονητής του Αίαντα είπε επίσης ότι “με τη νίκη αυτή φτιάξαμε την ψυχολογία μας, αυτό μετράει πιο πολύ. Αν συνυπολογίζεις και την εκτός έδρας νίκη επί των Τιτάνων Παλαμά (71-72) πριν μια εβδομάδα, τότε αντιλαμβάνεσαι πως είμαστε σε καλή κατάσταση, από ψυχολογικής άποψης”, ενώ θυμήθηκε και την ήττα της ομάδας του από την Ασπίδα Ξάνθης λέγοντας ότι “στο τελευταίο παιχνίδι του 2014 χάσαμε εντός έδρας από την Ασπίδα Ξάνθης. Ε, σε αυτό το σημείο νομίζω πως γύρισε ο διακόπτης για εμάς. Ενεργοποιήθηκαν στοιχεία εντός της ομάδας που μας βοήθησαν να ανατρέψουμε την κατάσταση στα επόμενα δύο παιχνίδια. Τα παιδιά έβγαλαν μεγαλύτερη προσωπικότητα και ένταση. Κάπως έτσι κάναμε το 2/2 μέσα στο 2015”.

Τέλος για το τι τίτλο θα έβαζε αν είχε γράψει βιβλίο για το κυριακάτικο παιχνίδι είπε πως “δεν ξέρω τί τίτλο θα επέλεγα. Σίγουρα θα είχε να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι του αγώνα. Οι μεταπτώσεις που υπήρχαν ήταν τόσες πολλές, που ούτε ταινία δεν θα μπορούσε να τις δείξει με ακρίβεια. Μπορεί το φινάλε να μην ήταν αυτό που λέμε “χιτσκοκικό”, αλλά όσα έγιναν μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αρκούσαν. Μόνο όσοι ήταν στο γήπεδο και το έζησαν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της εμπειρίας”.

Στην φωτογραφία οι δύο διαιτητές, μέλη του Συνδέσμου Θράκης: επάνω ο Κ. Παπαγερίδης που ζει στην Ορεστιάδα και κάτω ο Αθ. Ντούρας, που ζει στην Κομοτηνή…