Πρώτη Φλεβάρη οι εκλογές στο ΤΑΑ της Ορεστιάδας! Όλα όσα είπε ο Β. Γκιζάνης

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Με… “υπηρεσιακή διοίκηση” θα πορευτεί μέχρι την 1η Φεβρουαρίου το επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας, μετά την παραίτηση της διοίκησης, για λόγους ευθιξίας.

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με την ανακοίνωση των παικτών, την παραίτηση του προπονητή και τις “φορτισμένες” δηλώσεις Δεληκώστα – παικτών οδήγησαν τη διοίκηση του ΤΑΑ (Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών) της Ορεστιάδας να δηλώσει “παραίτηση” και να ορίσει έκτακτη γενική συνέλευση την 1η Φεβρουαρίου για την εκλογή νέας διοίκησης του τμήματος.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η “παραιτηθείσα διοίκηση”, ο πρόεδρος Βασίλης Γκιζάνης κάλεσε τους “ενδιαφερόμενους επενδυτές να παρουσιάσουν με στοιχεία τα εχέγγυά τους-οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να αναλάβουν το ΤΑΑ”, σημειώνοντας πως εάν το μέλος-επενδυτής απαιτήσει την παραίτησή του και από την προεδρία του ερασιτέχνη και όλων των μελών του Δ. Σ. του ερασιτέχνη, τότε θα παραιτηθεί σύσσωμο το Δ. Σ. του Ερασιτέχνη.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια για να διορθωθούν κακώς κείμενα, στην αποπληρωμή χρεών χιλιάδων ευρώ, προηγούμενων διοικήσεων, στην προσπάθεια για δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στην Α1. Ανέφερε επίσης πως οι αθλητές είχαν ενημερωθεί, πριν από ένα περίπου μήνα, πως μετά τις 15 Ιανουαρίου θα “ξεμπλόκαρε” οικονομικά η ομάδα και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα είχαν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς πληρωμών. Υπογράμμισε μάλιστα πως αν δεν υπήρχαν τα παλιά χρέη όλοι θα ήταν πληρωμένοι μέχρι τελευταίο ευρώ.

Ο κ. Γκιζάνης χαρακτήρισε “άδικη” την αντιμετώπιση που έτυχε η διοίκηση, “Δεν επιτρέπω σε κανένα να πει για έλλειψη ενδιαφέροντος”, είπε συγκεκριμένα ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην “κατηγορία” πως είναι ερασιτέχνες (σ.σ η διοίκηση). “Η ομάδα είναι επαγγελματική και εμείς, ναι, είμαστε ερασιτέχνες. Είμαστε χομπίστες. Επαγγελματίες είμαστε στις δουλειές μας. Εδώ είμαστε επειδή το αγαπάμε, όχι για λεφτά”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Για το θέμα της παραίτησης Δεληκώστα, εκτίμησε πως “δεν είναι δεοντολογικό να μιλάμε μέσω του τύπου”, λέγοντας πως θα κληθεί στο δ.σ να εκφράσει τις απόψεις του.

Στη δευτερολογία του, ο απερχόμενος πρόεδρος, έκανε λόγο για “μεσσίες” που θέλουν να πάρουν την ομάδα, καλώντας τους να έρθουν να την αναλάβουν και υποσχόμενος πως θα βοηθηθούν και δεν θα υπονομευθούν.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο ταμίας του ΤΑΑ, Παντελής Δραχτίδης, παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία (από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα: έσοδα 108.566 ευρώ, έξοδα: 105. 555 ευρώ) κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στα παλιά χρέη που αποπληρώθηκαν. Επίσης, μίλησαν και τα υπόλοιπα μέλη του ΤΑΑ, Γιάννης Γκαράς, Στράτος Κυλούδης και Γιώργος Τσολακίδης, ο οποίος κάλεσε “τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα” και να συμμετέχει στη γενική συνέλευση ενώ χαρακτήρισε “μαχητή” τον προπονητή που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος, Βασίλης Γκιζάνης και δημοσίευσε λέξη προς λέξη την ορεστιαδίτικη ιστοσελίδα e-vertigo.gr:

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι προς τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας, και όχι μόνο, να ενημερώσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι, μετά τη “διαμάχη” που έχει εξελιχθεί στο τελευταίο διάστημα.

Το Δ. Σ. του ΤΑΑ του Α. Ο. Ο., που απαρτίζεται από τους: Γκιζάνη Βασίλη (πρόεδρο), Τσολακίδη Γιώργο (αντιπρόεδρο), Δραχτίδη Παντελή (μέλος), Παλουργιώτη Χρήστο (μέλος), Κοϊτσίδου Μαρίνα (μέλος), για λόγους ευθιξίας και μόνο, τελεί από εχθές το βράδυ υπό παραίτηση, αλλά παραμένει προσωρινά έως την έκτακτη γενική συνέλευση, την οποία συγκαλώ για την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015, στις 12 μ.μ. στο νέο κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας “Νίκος Σαμαράς”. Θέμα: Απολογισμός Δ. Σ. και εκλογή νέου ΤΑΑ.

Καλώ λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να παρουσιάσουν με στοιχεία τα εχέγγυά τους-οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να αναλάβουν το ΤΑΑ και εάν το μέλος-επενδυτής απαιτήσει την παραίτησή μου και από την προεδρία του ερασιτέχνη και όλων των μελών του Δ. Σ. του ερασιτέχνη, τότε παραιτείται σύσσωμο το Δ. Σ. του ερασιτέχνη. Αυτή είναι η απόφασή μας, μετά από τα τελευταία γεγονότα, τα οποία, πιστεύω, ότι απασχόλησαν πιο πολύ τον τύπο, παρά εμάς.

Αυτήν τη στιγμή είναι δίπλα μου όλοι του διοικητικού συμβουλίου και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Όταν είχαμε ξεκινήσει πριν από πέντε χρόνια αυτήν την προσπάθεια, είχαμε πει το εξής: το ποιος είναι μπροστά και ποιος είναι πίσω σε αυτήν την παρέα, δεν έχει σημασία, Έτυχε να είμαι εγώ, επειδή είχα λίγη περισσότερη εμπειρία. Σήμερα γίνεται μία προσπάθεια σπίλωσης όσων κάναμε τα πέντε αυτά χρόνια. Εμείς έχουμε καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, οικονομική κυρίως, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα αυτής της ομάδας. Να μην ξεχνάει κανείς σε τι κατάσταση ήταν η ομάδα, όταν κανένας δεν αναλάμβανε. Έχουμε ξεχρεώσει χρέη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και το κυριότερο, το κάναμε χωρίς να έχουμε αυτήν την υποχρέωση, καθώς ήμασταν σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και νομικά δεν μπορούσε να μας “κυνηγήσει” κανείς”.

Από την αρχή της θητείας μας μέχρι σήμερα, επιδιώξαμε να ξεχρεώσουμε και να ξαναφτιάξουμε το “διαμάντι”. Τις λάσπες από το διαμάντι τις αφαιρέσαμε σε μεγάλο βαθμό. Φτάσαμε στη φετινή χρονιά, και πριν από τρεις-τέσσερις μήνες πανηγυρίζαμε την επιστροφή μας στα “σαλόνια” της Α1. Πολλοί μας περίμεναν στη γωνία-πάρα πολλοί. Παλαιοί αθλητές, παλαιά χρέη που κάποιοι τα είχαν ξεγραμμένα…Εμείς ξέραμε ορισμένα από αυτά, κάποια άλλα όχι.

Το ήξεραν και οι αθλητές που συμφώνησαν να είναι φέτος μαζί μας στην ομάδα. Εμείς, αντί να τα παρατήσουμε και να πάμε στο σπίτι μας, μείναμε όλοι μαζί, ενωμένοι, και προχωρήσαμε σε αυτήν την “τρέλα”, με κόστος πολλά λεφτά. Για να μείνεις στην Α1 πρέπει να έχεις και μία ανταγωνιστική ομάδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, χωρίς πολλά λόγια και μόνο με πράξεις. Τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια καλή ομάδα και ήρθαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Αναφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει έλλειψη ειλικρίνειας από το Δ. Σ.

Πρώτα να ευχαριστήσω τη μεγαλειώδη εμφάνιση των αθλητών στο παιχνίδι του Σαββάτου. Αυτό μας ευχαρίστησε όλους πολύ. Έλλειψη ειλικρίνειας δεν υπάρχει στον ΑΟΟ- τουλάχιστον από εμάς. Εμείς αυτήν τη στιγμή τους έχουμε ενημερώσει τους αθλητές ότι από τις 15 Ιανουαρίου και μετά, σιγά σιγά θα αρχίσουμε να ξεμπλοκάρουμε. Περιμένουμε τη δεύτερη δόση της ΕΣΑΠ, η οποία θα πάει όλη σε παλαιούς αθλητές και παλαιά χρέη, άλλων διοικήσεων, και από ‘κει και μετά θα έχουμε την οικονομική ευχέρεια να αρχίσουμε σταδιακά να τους πληρώνουμε.

Αυτήν την ενημέρωση είχαν από εμάς οι αθλητές, πριν από έναν μήνα περίπου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στις 15 Ιανουαρίου το βράδυ βγήκε η ανακοίνωσή τους. Καταλαβαίνω ότι είναι δύο μήνες πίσω αυτήν τη στιγμή, έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Εκτιμήσαμε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έπαιρναν και τα υπόλοιπα χρήματα που τους οφείλονται. Υπήρχε πλάνο γι’ αυτό και έτσι βαδίζαμε. Όσον αφορά την “κατηγορία” για έλλειψη ενδιαφέροντος, δεν επιτρέπω σε κανέναν να το πει αυτό για εμάς. Είμαστε απλοί επαγγελματίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη καθημερινότητα στις δουλειές μας, και μέσα σε αυτό, χωρίς να έχουμε κανένα απολύτως οικονομικό όφελος, βρίσκουμε δύναμη από την “τρέλα” μας και την αγάπη μας να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την ομάδα. Η ομάδα είναι επαγγελματική και εμείς, ναι, είμαστε ερασιτέχνες. Είμαστε χομπίστες. Επαγγελματίες είμαστε στις δουλειές μας. Εδώ είμαστε επειδή το αγαπάμε, όχι για λεφτά. Κανένας από μας δεν κερδίζει οικονομικά από αυτήν την προσπάθεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Όσο για τους εκτός ομάδας, που έχουν να παίρνουν κάποια χρήματα, να μη φοβούνται, εμείς είμαστε εγγυητές και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κάποιος απλήρωτος.

Εξαιρέσεις παλαιών παικτών που δεν ζητούν χρήματα, αντίθετα προσφέρουν χωρίς να πληρώνονται, είναι ο Στέλιος Κεμανετζής και ο Ηλίας Γραμματικόπουλος και κάποιοι άλλοι. Όλοι οι υπόλοιποι πληρώθηκαν κανονικά. Δεν αφήσαμε κανένα χρέος σε αθλητές. Η αντιμετώπισή μας, πιστεύω, είναι άδικη”.

Στη δευτερολογία του ο κ. Γκιζάνης ανέφερε επίσης:

“Στα τόσα χρόνια-δέκα περίπου-όλοι αυτοί οι πρόεδροι που είχαν πάρει κάποιους αθλητές και τους έφεραν στην πόλη, τους άφησαν απλήρωτους και δεν σκέφθηκαν ποτέ να τους πληρώσουν. Εμείς, τους τελευταίους μήνες τους δώσαμε τα χρήματα που ακούσατε.

Η προσπάθεια που έγινε από αυτήν την ομάδα ανθρώπων είναι εκπληκτική και αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Αυτά τα ευρώ δεν ήταν ευρώ επιχορηγήσεων κράτους ή υπουργείων ή τραπεζών ή υπουργών. Ήταν χρήματα που μαζεύτηκαν ένα ένα ευρώ, πόρτα πόρτα. Από διαφημίσεις, από κάρτες, από την οικονομική βοήθεια απλών ανθρώπων. Αυτό μας έκανε να συνεχίζουμε μέχρι τώρα, αυτό μας βοήθησε να είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας, να ξεχρεώσει η ομάδα και να πάρει από του χρόνου μια ανάσα. Περιμένουμε αυτούς τους περιβόητους “μεσσίες”, που θέλουν να πάρουν την ομάδα, να έρθουν να την αναλάβουν, και εμείς θα τους βοηθήσουμε. Δε θα τους υπονομεύσουμε, θα είμαστε δίπλα τους, γιατί το αγαπάμε αυτό που γίνεται με την ομάδα”.

Τέλος, για το θέμα του προπονητή σημείωσε:

“Κανείς από εμάς δεν στοχοποίησε τον προπονητή. Ο άνθρωπος δουλεύει μέσα στο γήπεδο, αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση, υπάρχει μια οικονομική δυστοκία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Πρέπει να τον καλέσουμε στο Δ. Σ. για να εκφράσει τις απόψεις του. Δεν είναι δεοντολογικό να μιλάμε μέσω του τύπου. Είναι πολύ άσχημο αυτό. Είμαστε μια αθλητική οικογένεια και τα προβλήματα πρέπει να λύνονται μέσα σε αυτήν. Αποφάσεις για το θέμα θα πάρουμε αφού τον ακούσουμε και μας ακούσει”.