Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τη νίκη του Εθνικού επί του Παμβοχαϊκού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Εθνικός επικράτησε του Παμβοχαϊκού με 3-1 σετ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα για το 2015. Έτσι η Εβρίτικη ομάδα εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού πραγματοποίησαν δηλώσεις ο προπονητής των Θρακιωτών Σάκης Μουστακίδης, ο πασαδόρος του Εθνικού Σταύρος Κασαμπαλής, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων μίλησαν ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού Μίχαελ Μέρτεν και ο διαγώνιος της ομάδας Άκης Ασπιώτης. 

Ο προπονητής του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη νίκη για αυτό και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Πρέπει να λύσουμε αρκετά προβλήματα. Μας ταλαιπώρησε το εκτός έδρας ταξίδι για το Τσάλεντζ Καπ και δεν μπήκαμε σωστά στον αγώνα. Βρήκαμε όμως την ψυχή για την ανατροπή του δεύτερου σετ και πήραμε τη νίκη. Μετά από ευρωπαϊκά ματς πρέπει να παίζουμε με περισσότερη συγκέντρωση. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε ματς για να μπούμε στην 4αδα. Οι ομάδες και οι παίκτες φαίνονται στα δύσκολα. Την προσεχή Τέταρτη πρέπει να κερδίσουμε και μετά θα μας περιμένει ένα ματς για να μπούμε στην τετράδα του Τσάλεντζ Καπ. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Πρέπει να έχεις όμως καθαρό μυαλό που δεν είχαμε σήμερα».

Ο πασαδόρος του Εθνικού Σταύρος Κασαμπαλής είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, αλλά είναι σίγουρο μπορούσαμε και καλύτερα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρή ομάδα, πρέπει να νικάμε σε αυτά τα ματς. Αν κάνουμε μια καλή πορεία, πάρουμε 2 ή 3 βαθμούς από όλα τα μας, έχουμε τη δυνατότητα για την τετράδα».

Ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού Μίχαελ Μέρτεν επισήμανε: «Η αρχή ήταν άριστη για την ομάδα. Η Αλεξανδρούπολη δεν ήταν έτοιμη και το εκμεταλλευτήκαμε. Στη συνέχεια όμως έπεσε η απόδοσή μας. Ήταν καθοριστικό το 3ο σετ. Ο Εθνικός έπαιξε πολύ καλά».

Ο διαγώνιος του Παμβοχαϊκού Άκης Ασπιώτης δήλωσε: «Ένας παίκτης δεν μπορεί να πάρει έναν αγώνα βόλεϊ. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά πρέπει να υπάρχει ομαδικότητα για να μπορέσεις να νικήσεις αυτές τις ομάδες. Είχαμε κάποια κενά σημεία. Δεν θέλω να πω ότι πάλευα μόνος γιατί όλα τα παιδιά έκαναν την προσπάθειά τους. Δε νομίζω ότι έφταιξε η υποδοχή. Καλά τα πήγαμε σε αυτό το σημείο. Το ματς κρίθηκε σε κάποιες ψηλές μπάλες, που δεν κάναμε μπλοκ».