ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι των Προσκυνητών με τις Σάπες

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Έναν όμορφο και δυνατό αγώνα με πολλές κάρτες, παρακολούθησαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο των Προσκυνητών, όπου η τοπική Δόξα υποδέχτηκε την Ελπίδα Σαπών σε ένα παιχνίδι πρωτοπόρων, με τους γηπεδούχους να επικρατούν, να διατηρούνται ακόμα μια αγωνιστική στην κορυφή και να ξεφεύγουν οχτώ πόντους από την ομάδα της Ελπίδας έχοντας και αγώνα λιγότερο, αυτόν με τη δεύτερη στη βαθμολογία ομαδα της Φιλίας. 

Η Δόξα μπήκε πολύ δυνατά στο αγώνα έχοντας οριζόντιο δοκάρι στο 13′ σε εκτέλεση φάουλ του Γεμενετζή, άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 λίγο μετά στο 19′ σε κεφαλιά του Βάσκου και είχε νέο δοκάρι στο 21′ όταν το σουτ του Βάσκου σταμάτησε στο κάθετο της Ελπίδας.

Στη συνέχεια η Ελπίδα πήρε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Πασχάλη, Μυστρίδη και Παπουνίδη που εξεδουτέρωσε ο εκπληκτικός πορτιέρο της Δόξας Παπαδόπουλος.

Το 2-0 έκανε για τη Δόξα ο Γιαννακίδης στο 79′ με πλασέ αφού το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμιά περίπτωση το ρυθμό του πρώτου 45λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για ένα τέρμα στα μέσα του β΄ημιχρόνου που πέτυχε ο Μυστρίδης και ακύρωσε ο Ρόιδος για οφσάιντ όπως και για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Τσιτσαράκης για εξυβρίση στο βοηθό διαιτητή.

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του αντιπροέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μιχάλη Γκουνίδη, όπως συνέβη και σε όλους τους αγώνες. 

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ  (Κλειτσώτης): Παπαδόπουλος, Κλεάνθης, Ζάνταλης (51 Παππάς), Ζουμπιάδης, Γεμενετζής, Ξενάκης, Τρίχας, Ραμαντάνης (86′ Βελημβασάκης), Σταύρου, Τσώνης (57’Γιαννακίδης), Βάσκος

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Κωνστανταράκης, Σεμερτζή (54’Κασιτερίδης), Μακίδης, Καραθανάσης, Ντεμερτζίδης, Ομέρ Χασάν, Νικολαιδης, Παπουνίδης, Πασχάλης, Μυστρίδης, Τουφεξής