Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ορφέας Ελευθερούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία πραγματοποίησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Ορφέα Ελευθερούπολης.

Το θέαμα στο παιχνίδι ήταν κακό, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι δύο ομάδες είχαν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν την εστία τους από το να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν ένα γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν μόλις δύο αξιόλογες φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο αντιπάλων. Συγκεκριμένα, στο 23′ το σουτ του Αθανασόπουλου έφυγε άουτ και ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτο σαρανταπεντάλεπτου το ψηλοκρεμαστό σουτ του Φλώρου από μακρινή απόσταση δεν είχε την επιθυμητή για τον Εθνικό κατάληξη.

Στην επανάληψη η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη ανέβασε την απόδοσή της, έφτασε στο νικητήριο τέρμα και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 68ο λεπτό κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και να φτάσει σε μια υπερπολύτιμη νίκη. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους σημείωσε στο 66′ ο Τσαμουρλίδης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (είχε μπει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα στη θέση του Μαμούτ), με πλασέ σε κενή εστία στην επαναφορά της μπάλας, μετά από το σουτ του Φλώρου από πλάγια και την απόκρουση του Κοσμίδη.

Αυτό το τέρμα απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού και τα πράγματα απλοποιήθηκαν με την αποβολή του Τορεζάνι δύο λεπτά μετά με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Κατρανίτσα.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχασε στο 70′ σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά το πλασέ του Γκαϊδατζή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσμίδη. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα το σουτ του Φλώρου κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Ελευθερούπολης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκουγκούδης με βοηθούς τους Γκαϊδατζή και Καμπούρη του συνδέσμου Σερρών.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Λειβαδιώτης, Μπαρμπαγιάννης, Τορομανίδης, Μαμούτ (62′ Τσαμουρλίδης), Ελληνίδης, Γκαϊδατζής, Φλώρος (85′ Κοσκολός), Αγγελακάκης (55′ Σιμιτσάκης)

ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κοσμίδης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης, Βραμεντζάλης (80′ Βακιρτζής), Σκέντος, Τσίτσι, Τορεζάνι, Χριστοδουλίδης (83′ Θεοδωρίδης), Αθανασόπουλος, Κερμενίδης,, Κιγάης (46′ Παπουτσής)