Μεταμεσονύχτια απάντηση Γκιζάνη σε Δεληκώστα, τον οποίο στηρίζουν οι παίκτες

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Εξαιρετικά κρίσιμη αποδεικνύεται η νύχτα του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, για το μέλλον του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αργά τη νύχτα, μετά τη νίκη της ομάδας αλλά και έπειτα από τις σκληρές δηλώσεις του προπονητή Κώστα Δεληκώστα που υπέβαλε παραίτηση, πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί αναμένεται απάντηση στα όσα είπε ο προπονητής μέσω ανακοίνωσης. Ένα στίγμα έδωσε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος του ΑΟΟ Βασίλης Γκιζάνης, μέσα από δήλωση στην οποία προχώρησε στο volleynews. 

«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο από τα όσα είπε ο κύριος Δεληκώστας και από τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε βάρος της ομάδας. Αυτοί οι “ερασιτέχνες” έχουν καθαρό πρόσωπο και έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να βγάλουν εις πέραν το τεράστιο χρέος που άφησαν στον σύλλογο κάτι “επαγγελματίες” σαν κι αυτούς που εννοεί ο Δεληκώστας», ανέφερε ο κ. Γκιζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κώστας Δεληκώστας, αποκαλύπτοντας τους λόγους της παραίτησής του από τον πάγκο του ΑΟΟ, η οποία είχε υποβληθεί από την Πέμπτη, πολύ πριν τον αγώνα και την νίκη επί του Παναθηναϊκού, είχε υποστηρίξει ότι «Το παράλογο στο επάγγελμά μου είναι ότι εγώ είμαι επαγγελματίας και τα αφεντικά μου χομπίστες!», αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για ανεπάρκεια της διοίκησης του συλλόγου.

Το κλίμα είναι βαρύ για την διοίκηση Γκιζάνη, καθώς το μέρος του προπονητή έχουν ξεκάθαρα πάρει οι παίκτες. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν ξεκάθαρο αν οι παίκτες έχουν πάρει το μέρος του προπονητή ή ο προπονητής το μέρος των παικτών.

Ανάλογα άλλωστε έλεγαν και οι παίκτες στην επιστολή που εστάλη στα ΜΜΕ το πρωί της Παρασκευής, αλλά φάνηκε να διατηρούν αυτήν την στάση και μετά τον αγώνα του Σαββάτου, καθώς για παράδειγμα ο Ποτολίδης που μίλησε στην κάμερα εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί λύση να παραμείνει ο Δεληκώστας, αφήνοντας παράπονα για την διοίκηση.

Εφόσον πράγματι παίκτες και προπονητής, αν και υπό παραίτηση, είναι ενωμένοι, τότε ίσως σε πιο δεινή θέση είναι τελικά τα στελέχη της διοίκησης. «Βαρύ το κλίμα για Γκιζάνη», δηλαδή για τον πρόεδρο του ΑΟΟ, αναφέρει νυχτερινό ρεπορτάζ του volleyplanet ενώ αίσθηση προκαλεί η αναφορά του volleynews ότι με την δήλωσή του στο site, «ο Βασίλης Γκιζάνης έδωσε ένα στίγμα για το που θα κινηθεί η νέα διοίκηση».

Αυτή η αναφορά περί “νέας διοίκησης” ίσως να κρύβει πολλά, ίσως όμως και τίποτα. Η ουσία είναι πως η ομάδα παρά τα μύρια προβλήματα έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή της, νίκησε μετά από 15 χρόνια τον Παναθηναϊκό, είδε το γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» να γεμίζει από 2.000 κόσμου αλλά εξαιτίας αυτής της διαμάχης που έχει φέρει από τη μία πλευρά την διοίκηση και από την άλλη τους παίκτες με τον προπονητή, κανείς δεν χαίρεται αυτήν την επιτυχία. 

Οι εξελίξεις μόλις ξημερώσει αναμένονται καταιγιστικές…