Βόμβες Δεληκώστα κατά διοίκησης ΑΟΟ: «Είμαι επαγγελματίας και αυτοί χομπίστες»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με ψηλά το κεφάλι, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, εκφράζοντας όμως έντονη πικρία και πολλά παράπονα για τα όσα αρνητικά σχόλια ακούστηκαν για τον ίδιο αλλά και το έργο του στην Ορεστιάδα, αποχαιρέτησε την ομάδα ο εδώ και δύο εικοσιτετράωρα παραιτηθείς τεχνικός της Κώστας Δεληκώστας.

Μιλώντας στην κάμερα του Novasports και τον Παντελή Λώλη, που έκανε και την μετάδοση του αγώνα, οι τηλεθεατές σε όλη την Ελλάδα είδαν ένα πρωτοφανές ξέσπασμα του Αλεξανδρουπολίτη προπονητή, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τη διοίκηση της ομάδας αλλά παράλληλα άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο επιστροφής του, εφόσον αν αλλάξει η ηγεσία των “πράσινων” του Έβρου.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τον αγώνα και ενώ ήδη υπήρχαν πληροφορίες από το απόγευμα, δημοσιευμένες στο volleynews, ότι η διοίκηση του ΑΟΟ έκανε κρούσεις στους Γιώργο Γιάτση και Τάσο Κουμπλή, με τον δεύτερο να βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή του στον ακριτικό σύλλογο. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι τα πάντα είναι στον αέρα, αφού οι παίκτες δείχνουν να στηρίζουν τον προπονητής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τις δηλώσεις Δεληκώστα, ο Πασχάλης Ποτολίδης μιλώντας στην ίδια συχνότητα ευχήθηκε να γίνει κάτι και να μπορέσει να μείνει ο προπονητής, ενώ καταφέρθηκε και αυτός εναντίον της διοίκησης αναφέροντας την επιστολή που έστειλαν την Παρασκευή στα ΜΜΕ οι παίκτες της ομάδας, Έλληνες και ξένοι.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες γιατί είχαμε πολύ δύσκολη εβδομάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και θέλω να αφιερώσω τη νίκη αποκλειστικά  στον κόσμο και στον προπονητή που φεύγει άδικα από την ομάδα.  Το μείζον πρόβλημα είναι ο εμπαιγμός απέναντί μας. Δεν μας έχει δοθεί μια σαφής απάντηση. Ελπίζω να μείνει ο Δεληκώστας. Υπάρχουν καλοί παίκτες και καλός προπονητής δεν πιστεύω ό,τι η ομάδα θα κινδυνεύει», είπε ο Ποτολίδης.  

Νωρίτερα, αίσθηση είχαν προκαλέσει στο τηλεοπτικό του ξέσπασμα τα δάκρυα του Δεληκώστα, που λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε πανηγυρίσει έξαλλα (πιο έξαλλα δεν γίνονταν, ούτε Μουντιάλ να είχε κερδίσει…) την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, που αποκτά εκτός των άλλων και ιστορικό χαρακτήρα.

“Ήταν μια νίκη καριέρας. Και αυτό, γιατί ήδη από την Πέμπτη έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Ακούσαμε πολλά τον τελευταίο καιρό, ήταν πολύ επικριτικά τα σχόλια” ξεκίνησε τις δηλώσεις του και συνέχισε:  “Ευχαριστώ δημόσια το Γιώργο Κόκκορη που “έφτιαξε” το Λούνα. Δεν καταλαβαίνουν πολλά γιατί η ευφορία της διοίκησης μας είχε εξοργίσει, δεν είναι το θέμα οικονομικό…

Το θέμα είναι να υπάρξει εξήγηση και ειλικρίνεια. Ευχαριστώ πολύ την Ορεστιάδα, να ξέρει ο κόσμος ότι αφήνω παράθυρο αν υπάρξει ειλικρίνεια, διαφάνεια και άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν, πως εγώ θα είμαι εδώ” τόνισε ο συναισθηματικά φορτισμένος θρακιώτης προπονητής.

Σε ερώτηση του Παντελή Λώλη αν την Δευτέρα θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ορεστιάδας, απάντησε: “Όχι, θα βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη εκτός και αν αλλάξουν τα πράγματα”. Και έγινε πιο ξεκάθαρος αμέσως μετά: “Το παράλογο στο επάγγελμά μου είναι ότι εγώ είμαι επαγγελματίας και τα αφεντικά μου χομπίστες! Αυτό είναι…”

Και συνεχίζοντας το ξέσπασμά του κατά της διοίκησης, πρόσθεσε: “Με φωνάξανε εδώ και μου είπαν “παρ’ το χωράφι και όργωστο”! Μιλάμε για διοικητικά και προπονητικά. Και ξαφνικά όχι μόνο δεν μπορώ να αναφέρω τίποτα, αλλά μπαίνουν και στα χωράφια μου. Είμαι πολύ πικραμένος και τα έχω και με μένα…”.

Στο τέλος των δηλώσεών του πρόσθεσε: “Αξίζει να μείνω για τους παίκτες μου, τους οποίους και ευχαριστώ, πρωτίστως όμως για τον κόσμο! Αλλά ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα! Βγάινουν λόγια πως ο Δεληκώστας χρέωσε την ομάδα. Να βγάλει η Μαρίνα Κουρτσίδου να δούμε το μπάτζετ το αρχικό με το τωρινό και αν κάνετε την σύγκριση, θα διαπιστώσετε ότι είμαστε 21.000 ευρώ κάτω”!

Μετά από αυτές τις δηλώσεις και την επιβεβαίωση ότι ήδη από την Πέμπτη έχει υποβληθεί η παραίτηση του προπονητή, μια μέρα δηλαδή πριν την ανακοίνωση των παικτών για αδιαφορία της διοίκησης, γίνεται αντιληπτό ότι πλέον υπάρχει σαφές ρήγμα στις σχέσεις όχι μόνο του προπονητή αλλά και των παικτών με την διοίκηση και οι εξελίξεις των επόμενων ωρών αναμένονται να είναι καταιγιστικές…