Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στον αγώνα της ΑΕ Κομοτηνής με την Ελπίδα Αμπελοκήπων

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μεγάλη νίκη, την πέμπτη της συνεχόμενη για πρώτη φορά στην ιστορία της σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, πέτυχε η ΑΕ Κομοτηνής. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ελπίδα Αμπελοκήπων στο κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας της Ροδόπης, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει με 3-2 σετ.

Η ΑΕΚ είχε 18 πόντους από μπλοκ έναντι πέντε των αντιπάλων της και αυτό φαίνεται ότι αποτέλεσε το κλειδί για τη νίκη και την ανατροπή. Έχασε το πρώτο σετ με 22-25 και το δεύτερο με 23-25, έπειτα από συγκλονιστικές μάχες με το σκορ να πηγαίνει πόντο πόντο.

Το τρίτο σετ δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική αφού η θρακιώτικη ομάδα ανέβασε απόδοση σε όλους τους τομείς και το πήρε εύκολα με 25-11. Ντέρμπι ήταν το τέταρτο σετ μέχρι και λίγο πριν το τέλος, όταν οι γηπεδούχοι χάρη κυρίως στο μπλοκ τους κατάφεραν να το πάρουν με 25-22 και να ισοφαρίσουν 2-2.

Θρίλερ ήταν το τάι μπρέικ. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο και τελικά κρίθηκε στους 18 πόντους (18-16), με την ΑΕ Κομοτηνής να ολοκληρώνει το παιχνίδι έχοντας πέντε άσσους (έναντι έξι των αντιπάλων της) αλλά και 10 ξεκούραστους πόντους από χαμένα σερβίς της Ελπίδας (έναντι πέντε δικών της). Αυτό που ωστόσο γύρισε το ματς για τους Κομοτηναίους ήταν το μπλοκ, όπως προαναφέρθηκε (18 κερδισμένοι πόντοι έναντι 5).

Διαιτητές: Μυστιλιάδης Κωστόπουλος

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Καψαλιάρης, Παπαδόπουλος, Λαχταρας, Λέκος, Δημόπουλος, Χριστόφας, Παπαϊωάννου (λ)  /  Χατζηβλασίου, Αβερκιάδης, Λαντζουράκης

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Γαβριήλ, Βασιλειάδης, Αγγελής, Τσαχπατζίδης, Ακριτίδης, Βουλγαρίδης, Αλμαλής (λ) / Μαρκιτς, Τρόιος, Ψάρρας, Σταυρακάκης