Χαράματα μετά από τρίωρη μάχη έληξε το ματς για την επόμενη αντίπαλο του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά από μάχη που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, ολοκληρώθηκε ο πρώτος πορτογαλικός εμφύλιος στο ζευγάρι της Μπενφίκα με τις Αζόρες στην Λισαβόνα, που έληξε μεν με επικράτηση της γηπεδούχου ομάδας με 3-2 σετ αλλά έχει δώσει στον σύλλογο από το εξωτικό νησί πολλές πιθανότητες πρόκρισης εξαιτίας του εκτός έδρας πόντου που πήρε.

Ο αγώνας είχε πολλές ομοιότητες με το παιχνίδι του Εθνικού στην Τσεχία με την Ζλιν, με διαφορετική όμως κατάληξη. Οι φιλοξενούμενοι από τις Αζόρες κατέκτησαν τα δύο πρώτα σετ στον αγώνα που ξεκίνησε στις 10:30 το βράδυ ώρα Ελλάδος με 17-25 και 21-25. Το τρίτο σετ ήταν συγκλονιστικό. Οι Αζόρες είχαν την ευκαιρία να το πάρουν, να φύγουν με τρίποντο και ουσιαστικά να επιστρέψουν στην βάση τους έχοντας προκριθεί με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά.

Ωστόσο σε αντίθεση με τον Εθνικό, που κατέκτησε στην Τσεχία και το τρίτο σετ από την Ζλιν με 30-32 και πήρε το τρίποντο, οι Αζόρες μετά από συγκλονιστική μάχη το έχασαν με το απίστευτο σκορ 37-35!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό και μόνο το σετ είχε διάρκεια 47 ολόκληρα λεπτά (τα δύο πρώτα είχαν διάρκεια από μισή ώρα το καθένα).

Με φόρα και ανεβασμένη ψυχολογία μετά από την κατάκτηση του τρίτου σετ και την μείωση σε 1-2, η Μπενφίκα πήρε και το τέταρτο με 25-19 σε 29 λεπτά και έστειλε τον αγώνα στο ταϊ μπρέικ. Εκεί είχαμε πολλές διακυμάνσεις, η ομάδα από τις Αζόρες προηγήθηκε με 12-13 αλλά με ένα ξέσπασμα τελικά η Μπενφίκα ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, κέρδισε με 15-13 σε 18 λεπτά και πήρε το ματς με 3-2.

Είναι καλό αυτό το παιχνίδι να γίνει μάθημα προς όλους και κυρίως στους παίκτες του Εθνικού – και να αντιληφθούν πόσο σημαντικό ήταν που πάλεψαν και πήραν στην Τσεχία και το τρίτο σετ. Κανείς δεν ξέρει αν με ανεβασμένη ψυχολογία, εφόσον κατακτούσε το τρίτο σετ η Ζλιν, κατάφερνε, δεδομένης και της δυναμικότητας που εξήγησε ο Μουστακίδης, να γυρίσει το ματς και τελικά να φύγει αυτή νικήτρια με 3-2 όπως συνέβη με την Μπενφίκα.

Πλέον η Μπενφίκα θα πάει στις Αζόρες έχοντας ένα ισχνό προβάδισμα. Θέλει νίκη και εκεί για να σφραγίσει την πρόκριση χωρίς να υπάρξει διαδικασία χρυσού σετ. Αν χάσει με 3-0 ή 3-1 τότε θα είναι οι Αζόρες εκείνες που θα προκριθούν, αν έχουμε και πάλι 3-2 τότε το ματς θα κριθεί στο χρυσό σετ. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες για την επόμενη αντίπαλο του Εθνικού, εφόσον βεβαίως δεν έχουμε κάποια έκπληξη την Τετάρτη στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”. Εκεί όπου ο Εθνικός θα θέλει δυο σετ για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Φαντάζει εύκολο αλλά ο Σάκης Μουστακίδης προειδοποιεί ότι κάθε άλλο παρά ισχύει κάτι τέτοιο και ζητάει να μείνουν όλοι προσγειωμένοι για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Οι παίκτες καλά θα κάνουν να ακούσουν τον προπονητή τους. Οι φίλαθλοι μπορούν όμως από τώρα να ονειρεύονται ταξίδια στις Αζόρες…