Δηλώσεις από την Ορεστιάδα ενόψει Παναθηναϊκού μετά την ήττα στην Κηφισιά

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Στην κακή υποδοχή της ομάδας του στάθηκε ο Κώστας Δεληκώστας μετά την κυριακάτικη ήττα στην Κηφισιά, δίνοντας ωστόσο το σύνθημα για νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Ορεστιάδα την επόμενη αγωνιστική, το προσεχές Σάββατο στην Ορεστιάδα.

 

«Το παιχνίδι χάθηκε από το καλό σέρβις της Κηφισιάς και την κακή υποδοχή μας. Κλείσαμε τον Γιοβάνοβιτς στην επίθεση, ήμασταν αρκετά καλοί στο μπλοκ πάνω του. Τα λάθη μας βοήθησαν τους αντιπάλους. Στο επόμενο παιχνίδι παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε τη νίκη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δεληκώστας.

Δίκαιη ήταν η νίκη της Κηφισιάς επί της Ορεστιάδας, σύμφωνα με τον πασαδόρο της Ορεστιάδας, Μάνο Δημητριάδη, ο οποίος τόνισε πως στη συνέχεια μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.  «Εκτός από το πρώτο σετ, δεν μπορέσαμε να της δημιουργήσουμε πρόβλημα. Ήταν γενικά ένα κακό ματς για εμάς, εκτός από το πρώτο σετ. Συνεχίζουμε. Η κούραση από το ταξίδι επηρέασε περισσότερο εγκεφαλικά, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τέτοιο ταξίδι. Ξέραμε ότι θα έρθουμε αλλιώς, άλλαξαν τα πλάνα τελευταία στιγμή. Όσο κι αν προσπαθείς να το αποβάλλεις από το μυαλό σου, η ομάδα έπεσε και οι κινήσεις ήταν πιο αργές στα τελευταία σετ. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας, θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Στην έδρα μας κάνουμε καλές εμφανίσεις. Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας στη συνέχεια».

Με τουλάχιστον ένα βαθμό μπορούσε να φύγει από την Κηφισιά η Ορεστιάδα, σύμφωνα με τον Πασχάλη Ποτολίδη, ο οποίος δήλωσε: «Είχαμε μία ταλαιπωρία με τη μετακίνηση μας στην Αθήνα, παρόλα αυτά αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στο πρώτο και το τρίτο σετ, νομίζω θα διεκδικούσαμε τουλάχιστον ένα βαθμό.  Νομίζω ότι η Κηφισιά δεν ήταν καλή σήμερα, την περίμενα πολύ καλύτερη. Είναι όμως μία ομάδα που θεωρώ πως θα καταλήξει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια πρέπει να κερδίσουμε ό,τι γίνεται περισσότερο στα εντός έδρας ματς για να μην κινδυνέψουμε την παραμονή μας. Απ’ εκεί και πέρα πρέπει να παλέψουμε όσο γίνεται περισσότερο για να πλασαριστούμε σε μία καλή θέση». 

Μεγαλύτερη προσπάθεια θέλει η Ορεστιάδα, όπως δήλωσε ο διαγώνιος της ομάδας, Αλεσάντρο Λούνα. «Δεν παίξαμε πολύ καλά και δε δώσαμε το 100% σήμερα. Ο αντίπαλος είχε πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι «σκότωσαν» την υποδοχή μας. Το side out μας δεν ήταν καλό. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να παλέψουμε και να δουλέψουμε περισσότερο σε όλα τα στοιχεία, κυρίως σε υποδοχή και side out». 

Τέλος, σίγουρος για την εξέλιξη της Ορεστιάδας, παρουσιάστηκε ο κεντρικός της ομάδας, Ράιαν Τόμσον. «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Η Κηφισιά έπαιξε πολύ καλά και είχε δυνατό σέρβις. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς κι εμείς χάσαμε λίγο τη συγκέντρωση μας. Είναι μία καλή ομάδα, μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα.  Νομίζω ότι θα βελτιωθούμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα. Δουλεύουμε κάποια μικρά πράγματα στην προπόνηση κι όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε εξέλιξη. Είμαστε καλή ομάδα και θα δώσουμε περισσότερα».