“Τρίποντο” διά πυρός και σιδήρου για τον Πανθρακικό απέναντι στην Κέρκυρα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Με το δεξί ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο ο Πανθρακικός, ο οποίος σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε και ως τελικός κέρδισε την Κέρκυρα με 1-0, έφτασε τους 17 βαθμούς, ένα βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως φαίνεται πως έχασε άλλους 3 παίκτες από τραυματισμούς και κάρτες.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πανθρακικός είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να απειλήσουν την ομάδα της Κέρκυρας. Η πρώτη φάση στο παιχνίδι ήταν και το πέναλτι που κέρδισε ο Πανθρακικός στο 37ο λεπτό. Ο Κάσες ανατράπηκε καθαρά από τον Ναγιάρ, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε κατευθείαν το σημείο του πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα ο Ίγκορ ευστόχησε και έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα, όμως το σουτ του Μεχία πέρασε άουτ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Έμποου και Ναγιάρ, με τους ανθρώπους του Πανθρακικού να καταγγέλουν ρατσιστική συμπεριφορά από τον παίκτη της Κέρκυρας μετά τη λήξη του παιχνιδιού, όμως το επεισόδιο έληξε γρήγορα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος κατέλαβε τους παίκτες του Πανθρακικού, που όπως και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία. Αντίθετα η Κέρκυρα άρχισε να ανεβαίνει και απείλησε τρεις φορές την εστία του Πανθρακικού, στο 50′ με τον Κόντο, στο 60′ με τον Μαρκόφσκι και στο 70′ με τον Καϊκούτ. Στο 73′ οι παίκτες του Πανθρακικού διαμαρτυρήθηκαν για χέρι παίκτη της Κέρκυρας στα όρια της μεγάλης περιοχής, όμως στην κόντρα η Κέρκυρα ήταν αυτή που κέρδισε πέναλτι. Ο Ποτουρίδης σε μία φαινομενικά εύκολη φάση δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας στην πορεία της οποίας πετάχτηκε ο Κόντος, που ανατράπησε καθαρά από τον αμυντικό του Πανθρακικού. Ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα και την απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Πανθρακικού. Όμως ο Αθανασιάδης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαρκόφσκι. Από εκεί και μετά οι παίκτες του Πανθρακικού έπαιξαν έξυπνα και μυαλωμένα και κράτησαν την πολύτιμη νίκη.

Πάντως η νίκη ήρθε δια πυρός και σιδήρου, καθώς εκτός από τον Ποτουρίδη που αποβλήθηκε και χάνει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα την Κυριακή, τραυματίστηκαν και έγιναν αλλαγή οι Τσουμάνης και Λαδάκης, των οποίων οι τραυματισμοί θα εκτιμηθούν αύριο. Ο Τσουμάνης φάνηκε πως έχει πάθει τράβηγμα, ενώ ο Λαδάκης τραυματίστηκε σε φάουλ που έκανε ο ίδιος και μάλιστα αποχώρησε με φορείο μην μπορώντας να πατήσει το αριστερό του πόδι.

Διαιτητές: Μιχάλης Κουκουλάκης Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Γεώργιος Γεωργιάδης. Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Έμποου, Ποτουρίδης, Λαδάκης (67′ Χασομέρης), Μεχία, Ρομέου, Κάσες (79′ Ζδράβος), Ντιγκινί, Τσουμάνης (12′ Παπαγεωργίου), Ίγκορ
ΚΕΡΚΥΡΑ  (Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Παρασκευαΐδης, Ντιμιτρόβσκι, Κρητικός, Ναγιάρ, Καρδόσο (81′ Ζορμπάς), Χαβίτο (61′ Φάμπιο), Ρόχας (46′ Καϊκούτ), Κόντος, Μαρκόφσκι