Ρατσιστική επίθεση κατήγγειλε ο Εμπό μετά το τέλος του Πανθρακικός – Κέρκυρα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ρατσιστική επίθεση από τον παίκτη της Κέρκυρας Σεμπαστιάν Ναγιάρ κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο παίκτης του Πανθρακικού Πάπε Εμπό αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης των δύο ομάδων. Οι δύο παίκτες είχαν ένα επεισόδιο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και εκεί φαίνεται πως έγιναν και τα όσα κατήγγειλε ο παίκτης του Πανθρακικού

Μιλώντας μετά το παιχνίδι στην κάμερα του Novasports ο Έμπο είπε πως αυτά δεν είναι καθόλου καλά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Ήρθε και με πλησίασε το νούμερο οκτώ της Κέρκυρας και με αποκάλεσε νέγρο και μαϊμού. Σ΄ ένα παιχνίδι που το είδε κόσμος στο γήπεδο και παιδιά στην τηλεόραση, αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι η τελευταία φορά που μιλά έτσι. Δεν πρέπει να γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Από την πλευρά μου αυτό δεν είναι αποδεκτό”.

Αντίθετα ο παίκτης της Κέρκυρας αρνήθηκε ότι μίλησε έτσι στον παίκτη του Πανθρακικού λέγοντας πως “έχω φίλους όπως ο Ντιόγκο και ο Φάμπιο. Δεν είμαι ρατσιστής. Σέβομαι όλες τις φυλές και όλους τους αντιπάλους. Δεν συνέβη τίποτε στη φάση, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Εμπόου. Επάνω στο παιχνίδι ό,τι έγινε, αυτό μόνο. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω με τον Εμπόου, να λυθεί η παρεξήγηση”.

Για το συμβάν ρωτήθηκαν και οι δύο προπονητές. Ο Μάνουελ Ρόκα είπε πως “δεν με νοιάζει ποιος είναι ο Ναγιάρ, από τη στιγμή που μιλά έτσι. Πιστεύω τον παίκτη μου. Αυτός είναι ο καλύτερος στόπερ στη Super League. Σέβομαι όλους τους παίκτες, αλλά ο Έμποου και σαν άνθρωπος είναι άριστος. Δεν είναι σωστό να μειώνεις έναν επαγγελματία, έναν άνθρωπο που παίρνει δέκα σε όλα. Δεν είναι σωστό να προσπαθείς να τον μειώσεις. Αυτός βγήκε κερδισμένος σήμερα. Στο ποδόσφαιρο λέμε όχι στον ρατσισμό”.

Τέλος ο προπονητής της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε ότι “καταδικάζω το γεγονός, αν έχει γίνει. Γνωρίζω το ήθος του Ναγιάρ. Όσο καιρό είναι στην ομάδα δεν έχει δώσει κανένα σημάδι αρνητικό. Έχουμε κι εμείς έγχρωμο ποδοσφαιριστή στην Κέρκυρα. Θα πρέπει, πάντως, να επιληφθώ επί του θέματος για να έχω πλήρη άποψη”.