Διακρίσεις για τον Κότινο Αλεξανδρούπολης σε πανελλήνιο τουρνουά πινγκ πονγκ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Πετυχημένη και ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή του Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος  στο τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που διοργάνωσε στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.), την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος.

Το νεοσύστατο τμήμα πινγκ πονγκ του Εβρίτικου Συλλόγου συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση, με δύο αθλητές, τον Γιώργο Μουχθή και τον Νίκο Αλατσιατιανό που προσπάθησαν για το καλύτερο. Μάλιστα, ο Γιώργος Μουχθής (ΤΤ 6) στο ατομικό μονό κατέλαβε την 2η θέση χάνοντας 3-1 από τον Τελόγλου Λάζαρο (ΤΤ 10) του ΠΑΣΚΑ.

Στο ομαδικό αγώνισμα έγινε ένας διαφορετικός διαχωρισμός όπου οι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε 5 ομάδες με την ίδια βαρύτητα. Ο Γιώργος Μουχθής κατέλαβε την 1η θέση έχοντας ως συναθλητή του τον Οδυσσέα Μούλα από τον ΑΕΤΟ. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν δεν έπαιξαν με βάση την κατηγορία τους, αλλά χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες στους όρθιους (13 άτομα) και τους καθιστούς (7 άτομα).

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας των ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Σιάχος, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κότινος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τοπτσής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους φίλους του αθλήματος, που έκαναν και τις απονομές, ήταν ο Παναγιώτης  Βασιλόπουλος (μπασκετμπολίστας), ο Κώστας Βατσακλής (προπονητής πινγκ πονγκ εθνικής ομάδας) και ο Κώστας Παπαγεωργίου (πρωταθλητής Ελλάδος και 2ος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό με την Εθνική Ομάδα).