Όσα δήλωσε ο Εμάνουελ Ρόκα μετά το νικηφόρο παιχνίδι με την Κέρκυρα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Εμφανώς χαρούμενος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Πανθρακικού Εμάνουελ Ρόκα, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλο άγχος των παικτών για το αποτέλεσμα, ενώ προανείγγειλε και τη μεταγραφή ενός ισπανού επιθετικού που παίζει και στα άκρα.

Αρχικά ο προπονητής του Πανθρακικού είπε πως “σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα στο γήπεδό μας εμείς είχαμε τις ευκαιρίες, δοκάρια κι ο αντίπαλος με μια φάση έκανε γκολ και μας ισοφάριζε. Φυσικά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν άγχος τα παιδιά και σήμερα από τη στιγμή που προηγηθήκαμε. Στα τρία τελευταία ματς πήραμε δύο ισοπαλίες και μια νίκη και νομίζω ότι ο απολογισμός είναι θετικός κι η δουλειά που κάνουμε πλέον φαίνεται και στο γήπεδο, όσο κι αν έχουμε αδικηθεί ως τώρα από κάποια αποτελέσματα. Όσοι είναι μέσα στη διοίκηση της ομάδας είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι και ξέρουμε καλά πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για την ομάδα μας”.

Στη συνέχεια μίλησε για τους τραυματισμούς των Τσουμάνη και Λαδάκη και την αποβολή του Ποτουρίδη λέγοντας ότι “η αλήθεια είναι πως πληρώσαμε ακριβά αυτή τη νίκη, γιατί έχουμε δύο τραυματίες, τον Τσουμάνη και τον Λαδάκη και μια αποβολή, του Ποτουρίδη, που θα λείψει από το επόμενο παιχνίδι. Βεβαίως η νίκη είναι πολύ σημαντική, αλλά από αύριο θα φανούν οι απουσίες που είναι επίσης σημαντικές για την ομάδα μας. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες, εκτός παραμένει ο Σερφά κι ο Χρήστου, ενώ πιστεύω ότι ο Μπαϊκαρά από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει τρέξιμο, ωστόσο θέλει χρόνο ακόμη και δεν πρέπει να ρισκάρουμε. Είναι όμως εξαιρετικός αθλητής ο Μπαϊκαρά και δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα όταν επανέλθει. Συνεχώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα, δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ, αλλά περιμένουμε να ενισχυθούμε”.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και για το αν ενισχυθεί με τόσους τραυματισμούς που έχει είπε ότι “χθες μιλήσαμε με έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή, το όνομά του δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Ο παίκτης αυτός μπορεί να παίξει και στα άκρα κι ως δεύτερος επιθετικός. Πιστεύω πως αύριο, μεθαύριο θα έχουμε νέα, γιατί ο παίκτης πρέπει να μιλήσει και με την ομάδα του, γιατί έχει συμβόλαιο. Δε θέλουμε να κάνουμε πολλές μεταγραφές χωρίς λόγο κι ουσία, αλλά πρέπει να ενισχυθούμε ποιοτικά κι αριθμητικά, γιατί συνέχεια παρουσιάζονται προβλήματα και βλέπετε ότι και στον πάγκο στα παιχνίδια δεν έχουμε πολλές λύσεις για τις αλλαγές”.

Τέλος για την επέμβαση του Αθανασιάδη στο πέναλτι της Κέρκυρας και για το αν του είπε κάτι ως παλιός τερματοφύλακας και αυτός είπε πως “ο Αθανασιάδης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τον προπονητή τερματοφυλάκων, τον Γιάννη Πλαβούκο και σήμερα η επέμβαση του στο πέναλτι ήταν καθοριστική, προκειμένου να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί αν δεχόμασταν πάλι γκολ ενώ είχαμε προηγηθεί στο σκορ, όπως συνέβη και σε άλλα παιχνίδι θα ήταν καταστροφή για εμάς. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτόν. Εμείς οι τερματοφύλακες με ένα μόνο βλέμμα καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον”.