Αναβλήθηκε το Εργοτέλης-Πανιώνιος λόγω…σκεπάστρου!

Ανταπόκριση απο την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

– Δεν θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας του Εργοτέλη με τον Πανιώνιος που ήταν προγραμματισμένος για σήμεραΤετάρτη 14 Ιανουαρίου, για λόγους ασφαλείας. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη έχουν αποκολλήσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής στης Θύρας 3 του Παγκρήτιου, και έτσι μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα.

Λόγω επικινδυνότητας του γηπέδου ο αγώνας αναβάλλεται καθώς κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων που θα παρακολουθούσαν τον αγώνα. Σύμφωνα με τον κανονισμό ο αγώνας μετατίθεται την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα και αν δεν πραγματοποιηθεί ούτε την Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή θα αποφασίσει για την τύχη του.

Η εταιρία που έχει αναλάβει την συντήρηση του γηπέδου δεν μπορεί να κάνει καμία ενέργεια επιδιόρθωσης του γιατί δεν το επιτρέπουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ηράκλειο. Με τους αρμόδιους φορείς ζήτησαν να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις ένας πραγματογνώμονας για να διαπιστώσει πως έχει ακριβώς η κατάσταση.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι εάν -τελικά- γίνει το παιχνίδι την Πέμπτη τότε θα πρέπει να μετατεθεί το παιχνίδι του Πανιωνίου της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό από το Σάββατο σε Κυριακή καθώς δεν θα έχουν συμπληρωθεί οι 48 ώρες που ορίζει ο κανονισμός, ως απαιτούμενος χρόνος ανάμεσα σε δύο ματς.

Εκτός του αγώνα του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο, δεν θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νίκη Βόλου, λόγω της αποβολής της τελευταίας από το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή ακόμη δεν είναι γνωστό εάν θα γίνει και η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό, κάτι που εξαρτάται από εάν οι Κρητικοί μπορέσουν να καλύψουν τα χρέη τους μέχρι την προθεσμία που τους έχει δοθεί από τη Σούπερ Λίγκα.