Παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης! Η λίστα με τις Ενώσεις που τον στηρίζουν για πρόεδρο…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα είναι οριστικά και αμετάκλητα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ από τις 23 Ιανουαρίου. Ο Ξανθιώτης παράγοντας μες την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του, απέδειξε ότι δεν έχει απλά το πλειοψηφικό ρεύμα των ενώσεων αλλά ότι τον στηρίζει ανοιχτά η συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ο Γκιρτζίκης δέκα μέρες πριν την έκτακτη εκλογική γενική συνέλευση κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το ανώτατο αξίωμα της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας. Για να είναι έγκυρη, όφειλε να έχει την έγγραφη στήριξη οκτώ  ενώσεων (οκτώ από τις 53). Τόσες οφείλουν να τον προτείνουν ανοιχτά, επίσημα και ονομαστικά, όπως αναφέρει το καταστατικά.

Κι όμως! Όχι μόνο οκτώ  αλλά υπερπενταπλάσιος αριθμός, 42 ενώσεις, συνυπογράφουν την υποψηφιότητα του Γκιρτζίκη. Ανάμεσά τους φυσικά αυτή της Ξάνθης από όπου προέρχεται, αλλά και όλες οι γειτονικές. Όχι μόνο οι ΕΠΣ Θράκης και Έβρου αλλά και αυτές της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών. Τα φαξ την Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή πήραν φωτιά από τις δηλώσεις στήριξης που ερχόντουσαν με καταιγιστικό ρυθμό.

Οι μόνες Ενώσεις που μέχρι το βράδυ της Δευτέρας εμφανίζονταν να μην τον υποδεικνύουν οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Λάρισας, Ηλείας, Σάμου, Ηρακλείου, Κυκλάδων και Λασιθίου (η Καστοριά έχει διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία).

Είναι προφανές ότι ο Γκιρτζίκης έχει με το μέρος του την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν φανερά τις προθέσεις τους.  Δεν θα έχει αντίπαλο στις εκλογές παρά μόνο το… λευκό και θα είναι δεδομένα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, μέλος της διοίκησης του οποίου υπήρξε ο Γκιρτζίκης, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε τύχη κα αποσύρθηκε.

Ετσι, ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την άλλη Παρασκευή θα εκλεγεί πανηγυρικά, αφού ο αριθμός «42», σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθεί και θα φτάσει τουλάχιστον στο 45 καθώς θα προστεθούν η Ηπειρος, η Λάρισα και το Λασίθι, ενδεχομένως κι άλλοι. Άλλωστε μόλις τρεις Ενώσεις, η Κοζάνη, το Κιλκίς και οι Κυκλάδες, είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Γκαγκάτση.

Επίσης, πέραν των 53 Ενώσεων, άλλες δύο ψήφους έχουν η Super League και η Football League, που θα κληθούν τα συμβούλιά τους να αποφασίσουν για την στάση τους, αλλά είναι πολύ πιθανό να πάνε με το ρεύμα της πλειοψηφίας. Κατά συνέπεια οδηγούμαστε σε μια συντριπτική νίκη για τον Ξανθιώτη παράγοντα.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης υπέβαλε την Δευτέρα  την παραίτησή του από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και συνακόλουθα παύει να είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Τη θέση του στο συμβούλιο θα πάρει ο πρώτος αναπληρωματικός Ανδρέας Προβατάς από την Κέρκυρα, ενώ για τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία σε επόμενο συμβούλιο, προφανώς υπό την προεδρία πλέον του Γκιρτζίκη ο οποίος και ουσιαστικά θα κληθεί να επιλέξει τον διάδοχό του στην θέση αυτή.

Αναλυτικά, η λίστα με τις 42 Ενώσεις που στηρίζουν τον Γ. Γκιρτζίκη:

Εβρου

Θράκης

Ξάνθης

Σερρών

Καβάλας

Δράµας

Χαλκιδικής

Πέλλας

Ηµαθίας

Φλώρινας

Γρεβενών

Πιερίας

Τρικάλων

Καρδίτσας

Φθιώτιδας

Ευρυτανίας

Βοιωτίας

Φωκίδας

Θεσπρωτίας

Πρέβεζας

Αρκαδίας

Αργολίδας

Αρτας

Εύβοιας

Χίου,

Αθηνών

Ανατ. Αττικής

Δυτ. Αττικής

Αιτωλ/νίας

Πειραιά

Αχαΐας

Κορίνθου

Λακωνίας

Μεσσηνίας

Κέρκυρας

Κεφαλληνίας

Χανίων

Λέσβου

Ρεθύµνου

Δωδεκανήσου

Σάλας 

Ζακύνθου