League Cup: Απέφυγε τα χειρότερα ο Εθνικός! Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με τον Παμβοχαϊκό θα τεθεί αντιμέτωπος ο Εθνικός στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, που θα διεξαχθεί μετά τις εκλογές. Κατόπιν της κλήρωσης που έγινε στην διάρκεια της εκπομπής “Στο Φιλε”, ο Εθνικός κληρώθηκε να αντιμετωπίσειτην ομάδα του Βραχατίου στον δεύτερο ημιτελιικό, με τυπικά γηπεδούχο τον Παμβοχαϊκό. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τον Άρη.

Οι δυο αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η περσινή νικήτρια του θεσμού ΑΕΚ (που αποκλείστηκε στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στην Ορεστιάδα από τον Εθνικό). Την επομένη, βράδυ Σαββάτου, θα διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ των δύο νικητών. 

Όπως έχει ανακοινωθεί, το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο μετά τις εκλογές. Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί στις 6.30 το απόγευμα και ο δεύτερος, δηλαδή ο αγώνας του Εθνικού, στις 9.00 το βράδυ. Κατά περίεργη σύμπτωση, τα συγκεκριμένα ζευγάρια κοντράρονται για το πρωτάθλημα και το προσεχές Σαββατοκύριακο.

“Μεγάλο ντέρμπι, μακάρι να προκριθούμε μετά από τρεις σερί παρουσίες σε τελικό”, σχολίασε μέσω skype από την Αλεξανδρούπολη ο Ανέστης Δαλακούρας, μάλλον ανακουφισμένος που δεν έτυχε ο Εθνικός πάνω στον Ολυμπιακό – αν και σαφώς προτιμότερος αντίπαλος στην παρούσα συγκυρία για τον Εθνικό θα ήταν ο αποδυναμωμένος Άρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, έθεσε ως στόχο να γεμίσει το γήπεδο και υπενθύμισε ότι το Λιγκ Καπ είναι αφιερωμένο και φέρει τον τίτλο του Νίκου Σαμαρά, ως δείγμα ότι κανείς δεν τον ξεχνά.

Ωστόσο δεν ρωτήθηκε και για την δημόσια διαμαρτυρία που έκανε η χήρα του “αετού του Έβρου” Έλενα, στην επέτειο των δύο ετών από τον θάνατό του, όταν είχε αποκαλύψει ότι η ΕΣΑΠ παρά τα όσα είχε υποσχεθεί για να αναλάβει τα έξοδα των σπουδών του μικρού Στράτου, δυστυχώς έμεινε μόνο στα λόγια και δεν προχώρησε στην υλοποίηση της υπόσχεσης…