ΕΣΠΕΘΡ: Όσα έγιναν στο δραματικό παιχνίδι ανάμεσα σε Ερμογένη Ξάνθης και Νέα Βύσσα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μεγάλη νίκη με 3-2 σετ πέτυχε μέσα στην Ξάνθη απέναντι στον Ερμογένη ο ΑΟ Νέας Βύσσας, στο ντέρμπι των ουραγών, για την 5η και τελευταία για τον πρώτο γύρο αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών που διοργανώνει η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. 

Οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν το πρώτο σετ με 20-25, ισοφαρίστηκαν σε 1-1 όταν ο Ερμογένης πήρε το δεύτερο με 25-21, ξαναπήραν το προβάδισμα κερδίζοντας το τρίτο με 23-25, δέχτηκαν νέα ισοφάριση από τους Ξανθιώτες που κατέκτησαν το τέταρτο με 25-22, αλλά τελικά εξασφάλισαν τους δύο βαθμούς παίρνοντας το πέμπτο και τελευταίο με 12-15.

Η συγκλονιστική εξέλιξη του αγώνα δεν άφησε ασυγκίνητους τους θεατές, οι οποίοι όμως ήταν λίγοι, δεδομένου ότι την ίδια ώρα στην Ξάνθη υπήρχε τόσο ο αγώνας της Skoda Ξάνθη με τιν Ολυμπιακό για την Super league όσο και το κρίσιμο ματς της Ασπίδας με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων για την Β’ Εθνική Μπάσκετ.

Με τη νίκη αυτή η Βύσσα κατέκτησε τους πρώτους της δύο πόντους και ισοβαθμεί με τον Ερμογένη Ξάνθης, που επίσης έχει δύο με το βαθμό που εξασφάλισε. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν ουσιαστικά στην τελευταία θέση του μίνι αυτού πρωταθλήματος των πέντε ομάδων. Πάνω τους βρίσκεται ο Έβρος Σουφλίου που έχει 5 βαθμούς.

Ουσιαστικά ο τίτλος με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι δεν θα έρθει στην Θράκη αλλά θα πάει στην Ανατολική Μακεδονία. Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς την παραμικρή απώλεια, οι Σέρρες ’94 έχουν το απόλυτο των 12 βαθμών ενώ στην δεύτερη θέση είναι η Καβάλα με μόλις τους μισούς.

Στον άλλο αγώνα της αγωνιστικής, το Σάββατο, οι Σέρρες επικράτησαν εύκολα με 3-0 σετ της Καβάλας. Για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, εκκρεμεί ο αγώνας της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΑΟ Νέας Βύσσας και τον Έβρο Σουφλίου, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου (17 Ιανουαρίου).

Συνοπτικά η βαθμολογία του πρώτου γύρου:

1. Σέρρες ’94   12

2. Καβάλα    6

3. Έβρος Σουφλίου 5

4. ΑΟ Νέας Βύσσας 2

5. Ερμογένης Ξάνθης 2