Μπλόκο στους οπαδούς της ΑΕΚ στην Κομοτηνή λόγω… Τσίπρα, μετά την Καβάλα

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις καταγγέλλουν ότι βρίσκονται οι οπαδοί της ΑΕΚ στην Κομοτηνή, ενώ τους έχει απαγορευθεί να προσεγγίσουν τον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η προγραμματισμένη για το απόγευμα προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Είχαν προηγηθεί οι διαμαρτυρίες (σε κόσμια πλαίσια) περίπου 40 φίλων της ΑΕΚ στην Καβάλα αναφορικά με την στάση του κόμματος αναφορικά με το νέο γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αργικά οι φίλοι της Ενωσης σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ενώ στην συνέχεια πέταξαν και φέιγ βολάν με το μήνυμα «κόμμα αλλάζουμε, θρησκεία ποτέ». Στην συνέχεια αποχώρησαν μετά από παράκληση της Αστυνομίας.

Ωστόσο κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι είχαν σκοπό να κάνουν και στην Κομοτηνή. Οπαδοί της ΑΕΚ από την πρωτεύουσα της Ροδόπης είχαν «ανεβάσει» από την Δευτέρα (12/1) στο Facebook την συγκεκριμένη φωτογραφία με πανό που είχαν ετοιμάσει, εν αναμονή της απογευματινής προεκλογικής συγκέντρωσης του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Το απόγευμα, περίπου 50 φίλοι της Ένωσης συγκεντρώθηκαν στο τοπικό club της Original 21 με σκοπό να μεταβούν στον χώρο που επρόκειτο να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, λίγο πριν ξεκινήσουν, δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν από νωρίς έξω από τον σύνδεσμο, τους το απαγόρευσαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τους μεταφέρθηκε ότι υπάρχει καταγγελία πως ετοιμάζουν… αντισυγκέντρωση και ότι αν παραστούν στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα συλληφθούν. Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η Original 21 Κομοτηνής, η οποία επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα:

«Η “δημοκρατία” της δήθεν αριστεράς έδωσε εντολή στην ελληνική αστυνομία να περικυκλώσει από το πρωί το Club μας, ώστε να μην πάμε να διαμαρτυρηθούμε. Λίγο πριν ξεκινήσουμε, οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν πως έχουμε δύο επιλογές: ή να ανέβουμε και πάλι στα γραφεία, ή στα κρατητήρια. 

ΥΓ: Ζητώ η δημοκρατία αυτοαποκαλούμενε πρωθυπουργέ.

ΥΓ: Αυτή την στιγμή ήμαστε περικυκλωμένοι από την ΕΛΛΑΣ. 

ΥΓ: Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια».