Χωρίς τρεις έρχεται στα Πηγάδια η Βέροια! Ξαφνικό πρόβλημα ενόψει Ξάνθης και λόγω… στημένων

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Δεν έφτανε που ήταν εκτός πλάνων του Χοσέ Γκρανέρο για την αναμέτρηση με τη Ξάνθη πιθανότατα δυο από τους καλύτερους πάιχτες της ομάδας, οι επιθετικοί Ντουμίτρου και Καλτσάς, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπαλάφας, ήρθε μετά τα μεσάνυχτα να προστεθεί άλλη μια απουσία από το ματς στα Πηγάδια.

Ο λόγος για τον Μαλόν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια Θόδωρος Καρυπίδης έκανε παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στον Σκάι και αναφέρθηκε στην κλήση του Ιβάν Μαλόν Αραγονές από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Νίκο Κωνσταντίνου. Νωρίτερα ο Κυριάκος Θωμαΐδης είχε αποκαλύψει ότι αυτός είναι ο παίκτης που έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος, για το ζήτημα με πιθανή χειραγώγηση του αγώνα ΠΑΟΚ-Βέροια, που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιος τόσο από την ΟΥΕΦΑ και την εταιρεία Sportsradar όσο και απο την εταιρεία Federbet.

«Ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας δεν σημαίνει ότι είναι κι ένοχος, επειδή καλείται ως ύποπτος. Ο εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του, αλλά τους παίκτες δεν τους ρυθμίζουμε να παίζουνε. Σε κάποια παιχνίδια θα είναι καλοί, σε άλλα όχι. Με τον Παναθηναϊκό στο 25’ αποβλήθηκε, τι πάει να πει; Ότι ήταν μιλημένος. Ο εισαγγελέας μπορεί να τον καλέσει και να κάνει τη δουλειά του», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Βέροιας για το θέμα του Μαλόν.

Ωστόσο αμέσως μετά ο κ. Καρυπίδης είπε: «Ο ποδοσφαιριστής δεν θα ξαναπαίξει σε παιχνίδι της Βέροιας μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Πρώτα από όλα ζημιώνεται η ομάδα, αν κάτι υπάρχει θα το δούμε. Αλλά ζημιώνεται η ομάδα και φυσικά δεν σημαίνει πως ο ποδοσφαιριστής είναι ένοχος. Θα τον προστατέψουμε, δεν έχει δώσει δικαίωμα και δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα. Εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα στο παιχνίδι αυτό αλλά και σε όλα τα παιχνίδια, ωστόσο μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη δεν θα αγωνίζεται με την ομάδα»!

Βέβαια, ο Μαλόν δεν κλήθηκε… χθες για ανωμοτί κατάθεση από τον εισαγγελέα αλλά έχει περάσει πάνω από ενάμισις μήνας, ωστόσο όλο αυτό το διάστημα αγωνιζόταν κανονικά με την ομάδα, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με την Καλλονή στην Ημαθία. Οπότε αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι να βγάλουν τα ονόματα, παίκτες που κρίνονται ως ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνων λόγω παράνομου στοιχηματισμού θα εξακολουθούσαν να παίζουν.

Η απουσία του Μαλόν μετά από αυτήν την διοικητική απόφαση δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα για τον ισπανό τεχνικό της Βέροιας Χοσέ Γκρανέρο, που είδε τους Ντουμίτρου και Καλτσά να μην προπονούνται την Δευτέρα (12/1) λόγω ίωσης και διαστρέμματος, αντίστοιχα, ενώ ο Μπαλάφας έχει ενσωματωθεί μεν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων αλλά ακόμη δεν φαίνεται να είναι 100% έτοιμος. Η μίνι προετοιμασία της ομάδας της Ημαθίας θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (13/1) με πρωινή προπόνηση μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Ξάνθη ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (14/1).