Το τρίτο ημίχρονο από το ΔΑΚ: Τα παράπονα Πίντο και ο αποπροσανατολισμός του Ρόκα

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Αρκετή ώρα χρειάστηκε να περιμένουν οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα Τύπου του ΔΑΚ Κομοτηνής, μετά τη λήξη του αγώνα Πανθρακικού – Ατρομήτου, αφού ειδικά ο Σα Πίντο ήρθε σχεδόν 40 λεπτά μετά την λήξη της αναμέτρησης για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

 

Ο Μάνουελ Ρόκα προκάλεσε έκπληξη σε όλους όταν υποστήριξε ότι ο ίδιος και η ομάδα του… αποπροσανατολίστηκε από τις πολλές αλλαγές που έκανε ο αντίπαλος προπονητής και τους πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες που χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με αυτό που περίμενε.

“Άλλο Ατρόμητο περιμέναμε και άλλον είδαμε στο γήπεδο. Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Ατρομήτου, μας ανάγκασαν να αλλάξουμε τα πλάνα μας”, είπε αρχικά ο τεχνικός του Πανθρακικού. Και προσέθεσε: “Ο Ατρόμητος άφησε πολλούς βασικούς στον πάγκο και αυτό μας αποπροσανατόλισε. Μετά το 15’ πήραμε τα ηνία του αγώνα, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και βρήκαμε δίχτυα.  

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος, έκανε αλλαγές, ανέβασε την απόδοσή του και το πληρώσαμε σε μία φάση που κάναμε και το μοναδικό λάθος μας. Είναι κουραστικό κάθε Κυριακή να δικαιούμαστε κάτι παραπάνω και να μην το παίρνουμε. Πάντως, σταθήκαμε τυχεροί στην τελευταία φάση του αγώνα που σώσαμε πάνω στη γραμμή. Για αυτό και δεν μπορούμε να πούμε ότι αδικούμαστε από το αποτέλεσμα, αφού στο τέλος θα μπορούσαμε και να έχουμε χάσει”.

Σε ερώτηση για τον λόγο που δεν έκανε τρίτη αλλαγή, εμμέσως πλην σαφώς απάντησε ότι δεν υπήρχε κάποιος καλύτερος στον πάγκο, δίνοντας την κατάλληλη πάσα στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν για μεταγραφές και να λάβουν την εξής απάντηση: “Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα στη διάθεσή μας τον Ροτζέριο. Η διοίκηση προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα, γιατί βλέπετε ότι δεν έχουμε πολλές λύσεις και στον πάγκο είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ελπίζω να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις μεταγραφές αυτές, γιατί μας πιέζει πλέον και ο χρόνος”.

Από την πλευρά του, ο Σα Πίντο στάθηκε ιδιαίτερα στην διαιτησία, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο, δεδομένης και της αποβολής του. Κατά την άποψή του δεν υπήρχε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του Πανθρακικού, αλλά και η εκτέλεση αυτή καθεαυτή του Ιγκόρ έπρεπε να επαναληφθεί.

“Ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε περισσότερες φάσεις και ο αντίπαλος στάθηκε τυχερός στο 94′. Δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα πέναλτι που δεν υπήρχε, ενώ και η εκτέλεσή του δεν ήταν σωστή και θα έπρεπε να επαναληφθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε αλλαγές, πιέσαμε, όμως πετύχαμε ένα γκολ και δεν κερδίσαμε. Ο Πανθρακικός είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος, που έχει μία οργανωμένη ομάδα που τρέχει πολύ στο γήπεδο”, είπε μεταξύ άλλων.