Γιάννης Φυσέκης: O μοριακός βιολόγος που… σταμάτησε τον Άρη, έχει παοκτσή μπαμπά και… μάγεψε τον Ντέμη

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ο Άρης απώλεσε ακόμη δύο βαθμούς στην έδρα του παραχωρώντας ισοπαλία στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Σημαντικό «μερίδιο ευθύνης» γι’ αυτό φέρει ο τερματοφύλακας των Θρακιωτών, ο Γιάννης Φυσέκης, ο οποίος με εντυπωσιακές επεμβάσεις «στάματησε» πολλές φορές τους επιθετικούς των «κίτρινων». Η ιστορία του 29χρονου γκολκίπερ παρουσιάζει ενδιαφέρον…

Παρότι υπάρχει η αίσθηση ότι ο Γιάννης είναι από τον Έβρο η καταγωγή του είναι από τη περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τον Τρίλοφο και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Δόξα Τριλόφου. Ωστόσο παρά τη τρέλα με τη μπάλα, δε παραμελούσε τα μαθήματά του και για αυτό το λόγο πέρασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής από το οποίο αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο του (2012) και μάλιστα για αυτό το λόγο παραμένει στην Αλεξανδρούπολη, αφου ως υποψήφιος διδάκτορας στη μοριακή βιολογία της πόλης περιμένει να ολοκληρώσει την διατριβή του, που έχει τίτλο, “Λειτουργικά δίκτυα μικροRNA και μεταγραφικών ρυθμιστών στη ρύθμιση της διαφοροποίησης, γήρανσης και ογκογένεσης”!

Εκεί στην Αλεξανδρούπολη σαν φοιτητής που περνά, ο 18χρονος τότε Γιάννης μεταφέρει το δελτίο του και παίζει ποδόσφαιρο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου τον ανακάλυψε ο Ντέμης Νικολαϊδης. Αλλωστε είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί του πρώην προέδρου της ΑΕΚ με την ομάδα, αφού από εκεί ξεκίνησε κι εκείνος την καριέρα του. Ο τότε πρόεδρος της Ένωσης μαγεύτηκε λοιπόν και πληρώνοντας περίπου 60.000 ευρώ στον Εθνικό (σύμφωνα με δημοσιεύματα, αν και το πιο πιθανό είναι απλά να βοήθησε να βρεθούν κάποιες χορηγίες ως αντάλλαγμα για την ομάδα παρά να έδωσε ζεστό ρευστό), έσπευσε να αποκτήσει τον 21χρονο τότε σπουδαστή Φυσέκη και να τον φέρει στους Θρακομακεδόνες.

Ήταν καλοκαίρι του 2006. Ο Φυσέκης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και συμμετείχε στην προετοιμασία της ΑΕΚ επί Φερέρ. Δεν έμεινε όμως για πολύ. Την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας με την οποία τότε η ΑΕΚ είχε πολύ καλές σχέσεις (ουσιαστικά ήταν άτυπη δεύτερη ομάδα της). Ακολούθησαν κι άλλοι δανεισμοί στη Λαμία και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ δεν πήρε ποτέ και τελικά στις 19 Ιουνίου 2009 λύθηκε το συμβόλαιό του.

Ο Φυσέκης αγωνίστηκε επίσης στον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΟΝΕ και τελικά αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα όπου ξεκίνησε, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ώστε να την βοηθήσει στην προσπάθεια για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλα να συνεχίσει και τις σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο του.

Την Κυριακή (11/1) κόντρα στον Άρη ήταν εξαιρετικός… γράφοντας πάνω από 15 επεμβάσεις και έχοντας δίπλα το “γούρι” του τον πατέρα του Στέλιο, που ήρθε να τον καμαρώσει! Ο Γιάννης του έδωσε διπλή χαρά γιατί πέρα από την εμφάνιση του γιού του, σαν ΠΑΟΚτσής που είναι χάρηκε το στραβοπάτημα του συμπολίτη!

Ο Γιάννης Φυσέκης, μιλώντας στο ΤhrakiSportS, παραδέχτηκε την παλιά του παιδική προτίμηση προς το “δικέφαλο” του Βορρά, ωστόσο πλέον σαν επαγγελματίας βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά και δεν υποστηρίζει καμιά ομάδα, πράγμα που ξαναεπανάλαβε και στον “Αρένα” την Δευτέρα, σε βροχή ερωτημάτων που δέχθηκε από τους ακροατές του σταθμού της Θεσσαλονίκης!!!

Όσο αφορά τη μάχη για την άνοδο απάντησε ότι παρόλο που γίνεται ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με πολλές δυνατές ομάδες, τρεις ομάδες όμως ξεχωρίζουν, ο Άρης, οι Σέρρες και η Καβάλα, αλλά επειδή τις αντιμετώπισε και τις τρεις, κατά την άποψη του ο Άρης είναι καλύτερος και πρέπει να ανεβεί.