Ένας τραυματισμός και… 300 καθίσματα ο λογαριασμός των επεισοδίων στο Ξάνθη-Ολυμπιακός

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Ένας άνδρας της εταιρίας security που αναλάβει από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη την ασφάλεια του αγώνα, τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη θύρα των φιλοξενουμένων στο γήπεδο των Πηγαδίων το βράδυ της Κυριακής, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας.

 

Στη διάρκεια του ημιχρόνου, ένας οπαδός του Ολυμπιακού βγήκε από την κερκίδα και επανήλθε κρατώντας μια σακούλα. Κατά την είσοδό του αρνήθηκε τον έλεγχο του περιεχομένου από τους άνδρες της security και προκάλεσε σύρραξη, καθώς ομάδα οπαδών επιτέθηκε στους υπαλλήλους της security, τους απομόνωσε σε μία γωνία και προκάλεσε ελαφριές σωματικές βλάβες σε έναν από αυτούς.

Άμεσα επενέβη μια διμοιρία των ΜΑΤ που μπήκε κατόπιν όλων αυτών στην Κερκίδα και όπως αναφέρει το αστυνομικό ρεπορτάζ του xanthipress, απομάκρυνε τους οπαδούς, έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, και τους περιόρισε στη γωνία της κερκίδας.

Στη διάρκεια της σύρραξης οι οπαδοί του Ολυμπιακού έσπασαν και έκαψαν καθίσματα από τη Θύρα Δ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να σβήσει η φωτιά.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λογαριασμός έφτασε τα 300 καθίσματα.

Φίλαθλοι κατήγγειλαν και επιθέσεις από οπαδούς των φιλοξενουμένων έξω από το γήπεδο αλλά δεν καταγράφηκε κάποιος τραυματισμός ή ζημιά. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, δεν υπήρξε και καμία απολύτως σύλληψη και αυτό προκαλεί ερωτηματικά, όπως και το γεγονός ότι για το θέμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Υπάρχουν πάντως φωτογραφίες αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και την αποχώρηση των οπαδών του Ολυμπιακού, όπως καταγράφτηκαν από το επίσης ειδησεογραφικό site thrakitoday. Δείτε τις φωτογραφίες…

 width=

 

 width=

 

 width=

 

 width=