Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ασπίδας Ξάνθης με τους Μαχητές Δόξα Πεύκων

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Ένα πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο και μία πολύ κακή διαιτησία στέρησαν από την Ασπίδα Ξάνθη την ευκαιρία να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής και να κερδίσει την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα των Μαχητών Δόξα Πεύκων. Τελικά η Ασπίδα γνώρισε την ήττα με 72-83 και παρέμεινε μέσα στη ζώνη των ομάδων που υποβιβάζονται.

Παρά τη διακοπή των δύο εβδομάδων η Ασπίδα δεν έδειξε επηρεασμένη και μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 24-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ασπίδα κατάφερε να περιορίσει τα λάθη της και να επιβάλει τον ρυθμό της, εγκλωβίζοντας τους Μαχητές στην άμυνα. Έτσι η ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 48-36 και έδειξε ικανή να πετύχει μία μεγάλη νίκη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως τα πολλά λάθη της Ασπίδας σε άμυνα και επίθεση και ο εκνευρισμός από τα σφυρίγματα του πρώτου διαιτητή οδήγησαν τους Μαχητές στο να γυρίσουν στο παιχνίδι και με σκορ 5-30 στο τρίτο δεκάλεπτο να προηγηθούν αυτοί με 53-66. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ασπίδα προσπάθησε, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά που είχαν πάρει και έτσι η Ασπίδα γνώρισε τη ήττα με 72-83.

Μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες της Ασπίδας και ειδικότερα από τους Δενδρινό, παπανικολάου και Καραμπέκη στην επίθεση, ενώ από τους Μαχητές οι Ελευθεριάδης και Πέτρος Γερομίχαλος έκαναν τη ζημιά στην Ασπίδα με τους πόντους που πέτυχαν.

Πολλά παράπονα από την Ασπίδα για τη διαιτησία του παιχνιδιού και ειδικότερα από τον πρώτο διαιτητή, με την ομάδα της Ξάνθης να βγάζει μετά τη λήξη της αναμετρησης ανακοίνωση κατά του πρώτου διαιτητή Σταύρου Εφραιμίδη.

Δεκάλεπτα: 24-21, 48-36 (ημίχρονο), 53-66, 72-83 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Εφραιμίδης – Ταρενίδης Κ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Δεδρινός 21(4), Παπαδάκης , Γρούδος 2, Σταμπουλής 9, Στεφανίδης 5(1), Καραμπέκης 10(2), Παπανικολάου 19(1), Κουτσογιάννης Α. 6, Τσιώγκας, Κουτσογιάννης Χ., Παλλάκης, Πετς .

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΩΝ (Χατζηκυριακίδης ): Απιδόπουλος 5(1), Ταρπάγκος 2, Μάρουσιτς 2, Γερομιχαλός Δ. 12(2), Ελευθεριάδης 20, Κελεσίδης 7, Στόλης, Γερομιχαλός Π 19(1), Γράβας 12, Γκαμούρας 2, Θεοδωράκος 3, Απιδόπουλος Γ.