ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν και ειπώθηκαν στην πρώτη νίκη του Αρίωνα επι του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σπουδαία νίκη για τον Αρίων Ξάνθης που σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στο κλειστό «Μπαλτατζής» και μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση, και βρήκε νικητή τον Αρίων με 77-69 επι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Με το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Αρίωνα Βαγγέλης Αρβανιτίδης δήλωσε: «Για εμάς το παιχνίδι αυτό ήταν όλη η  χρόνια. Ξέραμε ότι δεν κάναμε τις νίκες που θέλαμε στα προηγούμενα παιχνίδια όποτε έπρεπε να κοιτάξουμε τον τρόπο σωτηρίας μας και τίποτε παραπάνω. Ουσιαστικά μας ενδιέφερε να πάρουμε την διάφορα 4 πόντων που χάσαμε μέσα στον Εθνικό ώστε στα play out να είμαστε από πάνω. Και το λέω αυτό γιατί ο Εθνικός φαντάζει δύσκολο να κερδίσει στα επόμενα 2 δύσκολα παιχνίδια που έχει και λογικά θα μας συνοδέψει στα play out». Για το παιχνίδι ο κ. Αρβανιτίδης πρόσθεσε: «Στο παιχνίδι λοιπόν ξεκινήσαμε παθιασμένοι στην επίθεση αλλά και αγχωμένοι στην άμυνα για αυτό και βρεθήκαμε να χάνουμε με 3. Ωστόσο με την πίεση που ασκήσαμε σε όλο το γήπεδο καταφέραμε να πάμε με μια καλή διάφορα στα αποδυτήρια. Εκεί ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μας έπαιζε άμυνα ζώνης όπως και έπραξε. Είχαμε σχεδιάσει τι θα κάνουμε ωστόσο δεν φέραμε το σκορ που θέλαμε στο τρίτο δεκάλεπτο και έτσι ο Εθνικός βρέθηκε και πάλι μπροστά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανοίξαμε το γήπεδο τρέξαμε περισσότερο και βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 6 πόντους κάτι που μας έδινε και την διάφορα, αλλά 2 λάθη έφεραν το παιχνίδι στην παράταση. »

Για την παράταση ο προπονητής του Αρίωνα τόνισε: «Στην παράταση ξεκινήσαμε και οι 2 ομάδες μαγκωμένες και σε 3 λεπτά αγώνα είχαν μπει μόλις 3ποντοι από τις δυο ομάδες. Την διάφορα έκανε ένα τρίποντο του Ερμείδη που μας έδωσε αέρα 4 πόντων. Το υπόλοιπο 1 με 1μιση λεπτό κρίθηκε στις βολές και τα φάουλ.  Θέλω να πω ότι ήταν ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι με πολλές ισοπαλίες στο σκορ. Ήταν ένα παιχνίδι που κάθε φίλαθλος του αρέσει να βλέπει. Τέλος θέλω να τονίσω κάτι που είχα πει στην αρχή της χρονιάς, ότι σκοπός της ομάδας είναι να αναδείξει παίχτες από τις ακαδημίες και το αποδείξαμε. Ο Θεοδωρόπουλος στην οργάνωση του παιχνιδιού αλλά και ο καταπληκτικός Ερμείδης (30 πόντους) στην εκτέλεση μας έδωσαν σήμερα μια σπουδαία νίκη, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια των υπολοίπων παιχτών μου.»

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αρβανιτίδη στο ThrakiSportS μπορεί εύκολα να  αντιληφθεί την εικόνα του παιχνιδιού και πόσο μεγάλης αξίας ήταν αυτή η νίκη για την ομάδα της Ξάνθης, σε αντίθεση με τον Εθνικό που με αυτή την ήττα μπαίνει σε μπελάδες.

Διαιτητές: Ρουκάς – Κολοκυθάς

Δεκαλεπτα: 13-16, 34-23 (ημίχρονο), 46-48, 65-65 (κανονική διάρκεια), 77-69 (παράταση).

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Αρβανιτίδης): Νταβουλτζόπουλος 11, Θεοδωρόπουλος,  Ανδρέου 5(1), Καλαματιανός 3(1), Δάτσης 2, Αποστόλου 9(2), Ερμείδης 30(4), Παϊτάρης , Λεπίδας,  Βλάχος , Φώτης , Πλατανίτης 17(1).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Σιταρίδης 4, Οικονόμου,  Δαλακούρας, Ξένος 17(2), Δεληδήμος, Μπανταλίδης 3. Θεοχαρίδης 12(2), Τσιτσιτέλης, Τελούδης 17(2), Δελχανίδης 14, Παπαλαμπίδης 2.