Με Εβρίτη αρχηγό αποστολής, πάτησαν Ουγγαρία οι Εβρίτες της Εφήβων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στην Ουγγαρία βρίσκονται οι 12 αθλητές που επέλεξε για την αποστολή της Εθνικής Εφήβων που θα διεξδικήσει το παρασκευοσαββατοκύριακο την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Άρης Αγγελόπουλος, Ανάμεσά τους δύο θρακιώτες, ο αλεξανδρουπολίτης Σταύρος Κασαμπαλής που ανάρρωσε και ο σουφλιώτης Βασίλης Μούχλιας.

Η αποστολή της Εθνικής Εφήβων έφτασε στην Νιρεγκχάζα της Ουγγαρίας αργά το απόγευμα της Πέμπτης και τη Παρασκευή ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς να προλάβουν να ξεκουραστούν κατευθύνθηκαν στην «Nyiregyhaza Αrena» και πραγματοποίησαν την προπόνηση τους και αύριο θα τεθεί αντιμέτωπο διαδοχικά με Γαλλία, Ουγγαρία, Λετονία. Την πρόκριση στην επόμενη φάση της προκριματικής διαδικασίας παίρνει μόνο η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου.

«Το φαβορί του ομίλου είναι η Γαλλία καθότι ήταν 3η στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά κι οι Ούγγροι έχουν δυνατό σύνολο και γι’ αυτό το λόγο πήρε και την διοργάνωση του ομίλου», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Άρης Αγγελόπουλος ο οποίος δεν έχει πλέον αγωνιστικά προβλήματα καθώς ο Σταύρος Κασαμπαλής ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός αποστολής από το τελευταίο φιλικό με την Καλαμάτα 80.

 

Αναλυτικά η 12αδα που ταξίδεψε στην Ουγγαρία:

Πασαδόροι: Σταύρος Κασαμπαλής (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Δημήτριος Κομητούδης (Πήγασος Πολίχνης)
Διαγώνιοι: Νικόλαος Μήλης (ΑΣ Άρης), Γεώργιος Τζιουμάκας (Sir Safety Perugia)
Ακραίοι: Βασίλειος Κωστόπουλος (Α.Σ. Πανερυθραϊκός), Βασίλειος Μούχλιας (Γ.Σ. Ηρακλής), Βασίλειος Καρασαββίδης (Π.Α.Ο.Κ.), Γιάννης Ιωαννίδης (Νίκη Αιγινίου)
Κεντρικοί: Αθανάσιος Παπάζογλου (Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου), Θεόδωρος Βουλκίδης (Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου), Αλέξανδρος Τουρνάκης (ΑΟΝΣ Μίλων)
Λίμπερο: Θεόδωρος Τσαδήμας (Α.Σ. Πανερυθραϊκός)

Το πρόγραμμα του ομίλου:

Παρασκευή 09.01
16:30, Ελλάδα – Γαλλία
19:00, Ουγγαρία – Λετονία

Σάββατο 10.01
16:30, Γαλλία – Λετονία
19:00, Ουγγαρία – Ελλάδα

Κυριακή 11.01
16:30, Λετονία – Ελλάδα
19:00, Ουγγαρία – Γαλλία

Την αποστολή πλαισιώνουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών Σωτήρης Δρίκος, ο φυσιοθεραπευτής Βαγγέλης Κοντογιάννης, η στατιστικολόγος Άννα Μουστάκα ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο Εβρίτης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου.