Τον ματιάσανε! Κλινήρης πετάει για Ουγγαρία με την Έφηβων ο Κασαμπαλής

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής 

– Το πρωί της Πέμπτης (08/01) αναχωρεί η Εθνική Ομάδα Εφήβων, που αγωνίστηκε σε φιλικό αγώνα την Τετάρτη ξανά με την Καλαμάτα 80, στον οποίο δεν αγωνίστηκε όμως ο εμπύρετος Σταύρος Κασαμπαλής (σε αντίθεση με τον Σουφλιώτη Μούχλια), για την πόλη Νιρεγκχάζα της Ουγγαρίας, όπου θα διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Στον όμιλο μετέχουν πέρα από την διοργανώτρια Ουγγαρία, η τριταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και η Λετονία ενώ την πρόκριση στην επόμενη φάση της προκριματικής διαδικασίας παίρνει μόνο η πρώτη ομάδα. Από τον προκριματικό όμιλο, την πρόκριση στην επόμενη φάση παίρνει μόνο η πρώτη ομάδα.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Μεγαλόπολης, αλλά και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της Εθνικής Εφήβων με την Καλαμάτα 80, στο κλειστό της Μεγαλόπολης με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικρατεί με 3-0.

Αρχικά ο αγώνας επρόκειτο να γίνει με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό, ωστόσο η ομάδα του Βραχατίου δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η στάση της δεν είναι τυχαία και έχει να κάνει με την κόντρα που άνοιξε ανάμεσα σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ με αφορμή την υπόθεση Κασαμπαλή. Σημασία έχει ότι δεν υπήρξε καμία εμημέρωση.

Μπροστά στο αδιέξοδο, η ΕΟΠΕ που αντιλήφθηκε από το πρωί τι πήγαινε να γίνει, έσπευσε να παρακαλέσει την ομάδα της Καλαμάτας, με την οποία είχε παίξει την Τρίτη η Εθνική Εφήων, να ξαναπάει στην Μεγαλόπολη για να παιχτεί ένα ακόμα φιλικόμ το τελευταίο πριν την αναχώρηση της Εθνικής.

Στο περιθώριο του αγώνα οι κ.κ. Τατούλης, Παπαδόπουλος (περιφερειάρχης και δήμαρχος) απένειμαν αναμνηστική πλακέτα στον αρχηγό της Εθνικής ομάδας Γιώργο Τζιουμάκα, για την παρουσία της Εθνικής στην Μεγαλόπολη και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. 

Ο Άρης Αγγελόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του με εξαίρεση τον Σταύρο Κασαμπαλή ο οποίος ανέβασε πυρετό και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση για την Ουγγαρία όπου θα πραγματοποιηθεί ο προκριματικός όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Ιανουαρίου στην Ουγγαρία.

Τα σετ: 25-20, 25-23, 25-23
Ελλάδα (Αγγελόπουλος): Κομητούδης, Κωστόπουλος, Τζιουμάκας, Βουλκίδης, Καρασαββίδης, Τουρνάκης, Τσαδήμας –λ / Παπάζογλου, Ιωαννίδης Μούχλιας, Μήλης, Μανίκας, Αντύπας, Κανελιας
Καλαμάτα 80 (Δημητρακόπουλος): Μανιατέας, Βραχνάς, Ντάκουρης Π., Κακαλέτρης, Καρράς, Μπουσούνης, Ντάκουρης Β.–λ / Περπινάκης, Μάνα, Κωτσάκης