Κύπελλο Ελλάδος: Οι δηλώσεις μετά την πρόκριση της Ξάνθης

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ικανοποιημένος από την πρόκριση της Ξάνθης και από την συγκέντρωση των ποδόσφαιριστών του, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ο προπονητής της Ζακύνθου Ντάνι Ακίνο στάθηκε στο εύκολο πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του και παραδέχθηκε ότι κάπου εκεί χάθηκε η πρόκριση για του Επτανήσιους.  

Αναλυτικά ο προπονητής της Skoda Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε: «Για μένα ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της σαιζόν και το περίμενα για 2 μήνες, από την στιγμή που χάσαμε το παιχνίδι στον ΟΦΗ. Κι αυτό ήταν που είπα σήμερα και στους παίκτες μου. Αν δεν είχαμε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση θα μπορούσε να μας θέσει εκτός Κυπέλλου. Παιχνίδια σαν κι αυτά θέλουν «να είσαι» ή «να μην είσαι». Είμαι χαρούμενος γιατί παίξαμε καλά και είχαμε αυτοσυγκέντρωση. Ξέραμε πως η Ζάκυνθος αμύνεται πολύ καλά και για να είμαι ειλικρινής εντυπωσιάστηκα βλέποντας τα παιχνίδια τους. Το γήπεδο ήταν αρκετά σκληρό και τέτοιου είδους αγωνιστικοί χώροι είναι δύσκολοι για την ομάδα που πρέπει να παράγει ποδόσφαιρο. Ήμασταν πολύ καλοί σήμερα, είχαμε διάθεση να παλέψουμε, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες κι αξίζαμε περισσότερα γκολ. Τα τελευταία 10 λεπτά του α’ μέρους αφού είχαμε φτάσει στο 2-0 θεωρώ πως χαλαρώσαμε λίγο και ουσιαστικά τιμωρηθήκαμε από το 2-1. Μετά καταλαβαίνοντας πως κάθε στιγμή είναι επικίνδυνη, ξεκινήσαμε το β’ μέρος με ισχυρή θέληση από την αρχή του και σκοράραμε το 3-1 παίρνοντας το αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος από την πρόκριση. Έχοντας εμπειρία στο κύπελλο γνωρίζω ότι τέτοια παιχνίδια μπορούν να τελειώσουν και δυσάρεστα. Είναι πολύ καλό για μας που έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ευχαριστηθούμε τη συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο Ντάνι Ακίνο της Ζακύνθου είπε: «Αντιμετωπίσαμε με μία πολύ καλή ομάδα και το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Στα πρώτα λεπτά σταθήκαμε πολύ καλά εναντίον μιας ομάδας που έχει πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας παίζοντας με αντεπιθέσεις. Στο πρώτο μέρος αν και μας δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες δεν είχαμε το «καθαρό» μυαλό και την ηρεμία που έπρεπε για να τις τελειώσουμε όπως έπρεπε. Πιστεύω πως δεχθήκαμε πολύ εύκολα το πρώτο γκολ. Στο δεύτερο μέρος όταν έγινε το 3-1 κρίθηκαν όλα για μας και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.»