Πρωτοσέλιδο για κόντρα Τόρο – Ολυμπιακού με αφορμή την… ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον πρώην αρχηγό του Βασίλη Τοροσίδη με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης αποκαλύπτει με πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Metrosport, η οποία δίνει έμφαση σε αυτήν την διαφορετική “εκλογική” μάχη, αφού αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά την υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ (με αυξημένες πιθανότητες να βγει νικητής) του ξανθιώτη παράγοντα Γιώργου Γκιρτζίκη.

 

Με τον Γκιρτζίκη είναι γνωστό ότι δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων ο Χρήστος Πανόπουλος και η Skoda Ξάνθη, με αποκορύφωμα φυσικά τις ανακοινώσεις του τελευταίου μήνα για τον “Θείο”. Ο μεγαλομέτοχος και γενικά ο μηχανισμός της Skoda λέγεται ότι έχει επιδοθεί τελευταία σε μια προσπάθεια ανατροπής του σημερινού καθεστώτος στην ΕΠΣ Ξάνθης. Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, της προσπάθειας αυτής ηγείται ο Γιώργος Πανίδης και φέρεται να έχει (και) την στήριξη και του Βασίλη Τοροσίδη.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις εκλογές και την στήριξη του Τόρο στον Πανίδη, γράφτηκε στον Τύπο της Θεσσαλονίκης ότι υπήρξε εκνευρισμός στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου του Ολυμπιακού  Γιάννη Βρέντζου την περίοδο που ο Τόρο ήταν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Ξάνθη, ώστε να αλλάζει ρότα και στρατόπεδο, κάτι που σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα αρνήθηκε να κάνει ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην Ξάνθη και αναπαρήχθη πρωτοσέλιδα από τοπικές εφημερίδες που στηρίζουν την κίνηση Πανίδη, όπως για παράδειγμα ο “Μαχητής” (φωτο).

Όπως και να το κάνουμε πάντως, προκαλεί έκπληξη να υπάρχει πράγματι κόντρα Τόρο – ΟΣΦΠ με αφορμή τον Γκιρτζίκη, τον Πανίδη και τις εκλογές στην ΕΠΣ Ξάνθης – με την εκτίμηση ότι από την συγκεκριμένη ΕΠΣ θα επέλθει η πτώση του υφιστάμενου συστήματος, κάτι που θα διευκολυνθεί αν ο Γκιρτζίκης κερδίσει μεν τις εκλογές στην ΕΠΟ, όπως φαίνεται, αλλά… χάσει σε αυτές της πατρίδας του, στην ΕΠΣ Ξάνθης. Σε θέση να διασταυρώσουμε αλήθειες και ψέμματα δεν είμαστε, ωστόσο διαψεύσεις δεν είδαμε να έχουν υπάρξει και σε κάθε περίπτωση είναι ένα δημοσίευμα από ένα μέσο της Θεσσαλονίκης που αξίζει να διαβαστεί. Το παραθέτουμε λοιπόν αυτούσιο και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του:

Συμβαίνουν και αυτά, όσο κι αν φαίνονται κάπως περίεργα και λίγο παράτερα. Ο… «Πατισάχ»… να εισπράττει «άρνηση» από έναν «πιστό» τον οποίο θεωρούσε έμπιστο, ορκισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο. Το ιερατείο του λιμανιού αυτές τις ημέρες το «φυσάει και δεν κρυώνει».

Η πληροφορία που αναστάτωσε τους «Πακιστανούς» ανέφερε ότι ο Βασίλης Τοροσίδης, επί πολλά έτη χαρακτηριστικός εκφραστής της ολυμπιακής αλαζονείας και δυναστειακής συμπεριφοράς, έχει «βγει» φόρα παρτίδα και απροκάλυπτα υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Πανίδη, αντιπάλου του σημερινού προέδρου (κ. Υφαντίδη) σταθερού στηρίγματος όλων των επίλογών του συστήματος και της παράγκας, αλλά και του φερομένου ως αντικαταστάτη του για τις συγκεκριμένες εκλογές, γνωστού και μη εξαιρετέου κυρίου Γκιρτζίκη. Η αντίδραση από το λιμάνι ήταν άμεση, μάλιστα σε έντονο ύφος. Με τηλεφώνημα προς τον Τοροσίδη, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ του Θρύλου κ. Βρέντζος, ήταν εμφανέστατα ενοχλημένος και ελαφρά ταραγμένος γιατί σε νεότερη πληροφόρηση που είχε έμαθε πως ο παίκτης δεν αρκέστηκε σε μια λεκτική υποστήριξη του κ. Πανίδη, αλλά επισκέφθηκε πολλά από τα σωματεία της ξανθιώτικης Ένωσης προτρέποντας τους παράγοντες να απαλλαγούν από το παλιό καθεστώς. Τους διαβίβασε και την αντίστοιχη ενόχληση του «μεγάλου», όπως και την επιθυμία του να αλλάξει «ρότα και στρατόπεδο». Όπως λέγεται, ο Τοροσίδης δεν έκανε πίσω. Αντίθετα, ζήτησε από τους φίλους του που διοικούν κάποια από τα σωματεία της Ένωσης να στηρίξουν με πάθος τον κύριο Πανίδη.

Στην Ξάνθη, όλα δείχνουν ότι τερματίζεται το καθεστώς μιας Ένωσης που είχε αποδειχθεί σε ένα θεσμικό περιφερειακό υποκατάστημα της ομάδας του δημοσίου. Θεωρείται σίγουρη η επικράτηση του κ. Πανίδη στις επικείμενες εκλογές (υποστηρίζεται και από τον Χρήστο Πανόπουλο), όποιος κι αν τεθεί αντίπαλός του. Το χρίσμα οι ερυθρόλευκοι θα το δώσουν στον κ. Γκιρτζίκη, αν δεν υπάρξουν εμπλοκή του ονόματός του στο επίπεδο της σύντομης προεδρικής εκλογής στην ΕΠΟ. «Πολύφερνη νύφη» του συστήματος ο τελευταίος, θεωρείται persona no grata – και δικαίως – στηn πόλη με τις συμπεριφορές, τους ελιγμούς, τις κωλοτούμπες και τις περίεργες συμμαχίες τόσο σε αθλητικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Οι εξελίξεις στην ΕΠΣ Ξάνθης ίσως «αφυπνίσουν» και κάποιες άλλες συνειδήσεις σε…όμορα ή παρακείμενα Βορειοελλαδικά θεσμικά παραρτήματα που αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια (από την εποχή της αλησμόνητης συνέλευσης της Αλεξανδρούπολης με τις… βαλίτσες, τους κοκαλιάρηδες και τους θείους), πειθαρχημένες ερυθρόλευκες αποικίες. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποβάλλει πολλά λαμόγια τα οποία στήριξαν με εθελοδουλία και ανατριχιαστικό γενιτσαρισμό τους καταστροφείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο γνωστός συγγραφέας Τέρελς Μίλιγκαν έγραφε: «Με τα λεφτά δεν μπορείς να αγοράσεις φίλους, αλλά καλή ποιότητα εχθρών». Ο νοών νοείτο…