Αθλητής του Εθνικού έπιασε και φέτος τον Σταυρό στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Γράφει ο Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Παρά το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά, αρκετοί Αλεξανδρουπολίτες βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο κεντρικό Λιμάνι της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και φέτος το πατροπαράδοτο θρησκευτικό έθιμο της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων, από τον μητροπολίτη Άνθιμο.

 

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί νεαροί κολυμβητές, που αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά, δίνοντας μάχη για να πιάσουν το σταυρό. Αυτός όμως που τον ανέσυρε και τον παρέδωσε στα χέρια του δεσπότη Αλεξανδρούπολης για να λάβει ως ευλογία ένα χρυσό σταυρό, ήταν για δεύτερη χρονιά νεαρός αθλητής του Εθνικού.

Ο λόγος για το Nίκο Ματσούκα, που ανήκει στο τμήμα κολύμβησης με διεθνείς μάλιστα συμμετοχές αλλά συμμετέχει και στο νεοσύστατο τμήμα της υδατοσφαίρισης. Δώρα ευλογίας πρόσφερε ακόμη ο Σεβασμιότατος σε όλους όσοι βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό.

Εκτός από τους τοπικούς Άρχοντες παραβρέθηκαν στο εορτασμό των Θεοφανείων στο Λιμάνι, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υποψήφιος βουλευτής Έβρου στις προηγούμενες εκλογές Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής επικρατείας και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τερενς Κουίκ και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ποπόφ.