Η ομάδα του Σταθάκη “τέλειωσε” τον Δώνη από Κύπρο και τον στέλνει στην… Εθνική

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Παρελθόν αποτελεί για τον πρωταθλητή Κύπρου και πρωτοπόρο του κυπριακού πρωταθλήματος ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τη διοίκηση μετά την δευτεριάτικη ισοπαλία – σοκ 1-1 με την ουραγό Αγία Νάπα του Αλεξανδρουπολίτη Σταύρου Σταθάκη και αποφασίστηκε να επέλθει το  ”διαζύγιο”.

 

Ο Εβρίτης πρώην άσος της ΑΕΚ, της Ξάνθης και του Εθνικού δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και για την ακρίβεια δεν ήταν καν στην αποστολή λόγω τραυματισμού, ωστόσο η ομάδα του πήρε μια πολίτιμη ισοπαλία που έφερε αμέσως και το τέλος της συνεργασίας του Δώνη με τον ΑΠΟΕΛ μετά από ενάμισι χρόνο.

Το απόγευμα της Τρίτης (6/1) ανακοινώθηκε και επισήμως η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. ”H εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “ΔΗΜΟΣΙΑ” ΛΤΔ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιώργο Δώνη” επισημαίνεται.

Στο σάιτ της ομάδας φιλοξενείται και δήλωση του Δώνη, η οποία έχει ως εξής: “Η συνεργασία μου με τον ΑΠΟΕΛ ήταν από τις καλύτερες που είχα στη καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό την διοίκηση της  ομάδας. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη, τους αντιπροέδρους Βάσσο  Ηλιάδη και Χάρη Φωτίου αλλά και τον υπεύθυνο των οικονομικών θεμάτων Γιάννη Δημητρίου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα θελω να ευχαριστήσω και τον Team manager Γιώργο Σαββίδη. Ένας άνθρωπος που ήταν συνεχώς δίπλα μου και θεωρώ ότι είναι η ψυχή της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για αυτό τον υπέροχο 1,5 χρόνο που μου χάρισαν. Επίσης επιθυμώ να ευχαριστήσω  και την προηγούμενη διοίκηση που   με έφερε στην ομάδα. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό του Αρχαγγέλου, τον γιατρό της ομάδας, το ιατρικό επιτελείο, τους φυσιοθεραπευτές, τους φροντιστές, τον μεταφραστή  της ομάδας καθώς και το προσωπικό  των γραφείων της εταιρείας.  Και φυσικά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ προς  τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που είναι πολύ μεγάλος. Ως τελευταίο θα ήθελα να πω ότι από δω και περα ο ΑΠΟΕΛ θα έχει έναν μόνιμο υποστηρικτή και αυτός θα είναι ο Γιώργος Δώνης”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αμέσως «φούντωσαν» τα σενάρια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον άλλοτε προπονητή της Λάρισας, του Ατρόμητου, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού χειρίζεται αποκλειστικά ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «Κάρα» αυτό το διάστημα είναι στην Κέρκυρα για σεμινάρια προπονητικής, για τον ίδιο, ωστόσο δεν είναι… μυστικό ότι έχει εξαιρετική άποψη για τον προπονητή Δώνη. Από την ΕΠΟ δεν έχουν πάρει θέση για τις φήμες που θέλουν τον Δώνη να είναι ο διάδοχος του Ρανιέρι, λέγοντας πως ο Καραγκούνης είναι αυτός που χειρίζεται το θέμα και δεν έχει ακόμα καταλήξει στον «εκλεκτό». Άλλωστε, κάτι επίσημα δεν θα γίνει πριν τις εκλογές και την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ, κατά πάσα πιθανότητα από τον ξανθιώτη Γιώργο Γκιρτζίκη.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το να αποτελέσει ο Δώνης επιλογή του διευθυντή ποδοσφαίρου της Εθνικής, αποτελεί το σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες.