Νέα μονάδα στην Ξάνθη από τα Πλαστικά θράκης σε συνεργασία με τη Eurobent

Tη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής προϊόντων στεγανοποίησης με τη χρήση γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού ανακοίνωσε την τελευταία μέρα του 2014 ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης. Στόχος της νέας επένδυσης είναι να διευρυνθεί περαιτέρω η γκάμα των προϊόντων του ομίλου στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία την οποία διαθέτει.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου, εφόσον προηγουμένως έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμαστικές παραγωγές. Ιδιοκτήτης της παραγωγικής μονάδας είναι η εταιρεία Thrace-Eurobent ABEE, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν η εισηγμένη με ποσοστό 51% και η Eurobent με ποσοστό 49%.

Η έδρα της Thrace-Eurobent ABEΕ και οι εγκαταστάσεις της θα βρίσκονται στην Ξάνθη. Στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού και των προηγμένων μεθόδων παραγωγής για την παραγωγή προϊόντων γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή κυρίως σε περιβαλλοντολογικά έργα (ΧΥΤΑ, αρδευτικά έργα κ.ά.).

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα μεγέθη του ομίλου Πλαστικά Θράκης στο εννεάμηνο της παρελθούσης χρήσης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, δεδομένου ότι και το τρίτο τρίμηνο του 2014 ακολούθησε την ανοδική πορεία των δύο προηγούμενων τριμήνων. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ, από 4,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας άνοδο 46,4%, ενώ αυξημένος κατά 9,6% ήταν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, που ανήλθε σε 212,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εισηγμένη, τα κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου ήταν η αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα του κλάδου των Τεχνικών Υφασμάτων που είχε ως απόρροια την αύξηση του όγκου πωλήσεων και κατ’ επέκταση τη βελτίωση του παραγωγικού κόστους, καθώς και η εξασθένηση του ευρώ σε σχέση με το αμερικάνικο δολάριο. Στο εννεάμηνο του 2014 ο όμιλος χρηματοδότησε επενδύσεις ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 7 εκατ. περίπου αφορούν επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και έγινε αποπληρωμή μέρους του τραπεζικού δανεισμού θυγατρικής του εξωτερικού.

 

Πηγή:  http://www.kathimerini.gr