Το πανό- ντροπή στα Πηγάδια και το μεγάλο λάθος των XanthiFans

Γράφει η ThrakiSportS Web Team

–  Ένα πανό που ξένισε και οφείλει να καταδικαστεί από τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο θρακιώτη φίλαθλο σηκώθηκε (δυστυχώς) στα Πηγάδια από μερίδα των XanthiFans, κατά την διάρκεια του “Ελ Θράκικο”, του ντέρμπι δηλαδή ανάμεσα στις γειτονικές ομάδες της Ξάνθης και του Πανθρακικού.

“Τιμή σας που πέφτετε στη Β’ Εθνική… Η θέση σας είναι στην Ερασιτεχνική”, ανέφερε το σχετικό πανό που αναρτήθηκε στη θύρα των οργανωμένων οπαδών της Ξάνθης. Μάλιστα, οι λέξεις “Β’ Εθνική” και “Ερασιτεχνική” ήταν γραμμένες με πράσινα γράμματα, προκειμένου να γίνει σαφές ότι αποδέκτες του μηνύματος είναι οι πράσινοι της Κομοτηνής.

Πριν από επτά μήνες ήταν η Ξάνθη που είχε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία. Τότε σύσσωμη σχεδόν η φίλαθλη κοινωνία της Θράκης είχε συνασπιστεί σε αυτόν τον αγώνα υπέρ της ομάδας της Ξάνθης. Θα ήταν πλήγμα για την Θράκη μας σαν σύνολο, ενδεχόμενος υποβιβασμός της Ξάνθης στην Football League. Όπως θα είναι και φέτος ενδεχόμενη πτώση του Πανθρακικού.

Τότε το ThrakiSportS είχε ηγηθεί ολόκληρου πανθρακικού ξεσηκωμού για την σωτηρία της ιστορικής ομάδας του ΑΟΞ. Μάλιστα, σαν ThrakiSportS δεν είχαμε διστάσει να καυτηριάσουμε το γεγονός ότι ο επίσημος Πανθρακικός ΔΕΝ βγήκε με κάποια ανακοίνωση να ενώσει την φωνή του στην αναγκαιότητα να κερδίσει η Ξάνθη το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως είχαν κάνει πχ οι ομάδες του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που εκπροσωπούν την Θράκη μας στην Γ’ Εθνική. Και ξέρουμε ότι προκαλέσαμε αρκετά μεγάλη δυσαρέσκεια με την θέση μας αυτή.

Όμως, όσο λάθος ήταν εκείνο τότε, ακόμα χειρότερο είναι αυτό το πανό που είδαμε τώρα. Βέβαια, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν αφορά την διοίκηση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, οι σχέσεις της οποίας με εκείνην του Πανθρακικού αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και όσα είδαμε στο γήπεδο, έχουν ξεπεράσει τις περσινές φουρτούνες (και έτσι πρέπει και μπράβο για αυτό). Αφορά οπαδούς (ή καλύτερα μερίδα οπαδών) και προφανές “πικαρίσμα” των απέναντι, που βρέθηκαν στα Πηγάδια. Αλλά με αυτό το πανό έσφαλαν οι φίλοι των XanthiFans και σαν ThrakiSportS είμαστε απόλυτοι σε αυτό.

Η Θράκη είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας και οφείλουμε οι Θρακιώτες να μην την “χαρίζουμε” σε κανέναν.

Οι οπαδοί της Ξάνθης και του Πανθρακικού, όπως και οι παίκτες και οι παράγοντες, έχουν κάθε λόγο για 90 λεπτά να είναι αντίπαλοι. Αλλά έχουν και έχουν κάθε λόγο να εύχονται να είναι και του χρόνου αντίπαλοι. Στην μεγάλη κατηγορία.

Είναι υποχρέωσή ΟΛΩΝ μας, για το καλό της ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ περιοχής μας, να θέλουμε το καλό ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των ομάδων μας. Και η όποια αντιπαλότητα να σταματά με το τέλος του κάθε αγώνα. 

Σαν ThrakiSportS έχουμε στηρίξει πολλές από τις εκδηλώσεις των XanthiFans, όπως και όλων των συνδέσμων οπαδών όλων των ομάδων της Θράκης μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αλλά αυτό το πανό ήταν λάθος. Μεγάλο λάθος…

Και είμαστε σίγουροι ότι όταν το καλοσκεφτούν, ακόμα και οι εμπνευστές του θα το μετανιώσουν. Υπάρχουν χίλιοι δυο άλλοι τρόποι για να “πικάρεις” τον αντίπαλο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, (οφείλουμε όλοι να) είμαστε όλοι πάνω από όλα ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ.

Το ThrakiSportS είναι ένα ένα site που έχει δημιουργεί από ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, απευθύνεται πρωτίστως σε ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ και έχει σκοπό να ενισχύει την κοινή ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ταυτότητα όλων των κατοίκων των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Και όπως έγραφε αυτό εδώ το site πριν από επτά μήνες… “ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΘΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ…”.