Περιμένοντας την αποδέσμευση από τον Άρη συνεχίζει τις προπονήσεις στην Ορεστιάδα ο Νικηφορίδης

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Στην Ορεστιάδα μετράει μια εβδομάδα προπονήσεων ο πρωην ακραίος του Αρη Στέλιος Νικηφορίδης, και περιμένει πιθανότατα να κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα του ΑΟΟ στο παιχνίδι της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου την Κυριακή με την Κηφισιά.

Ο έμπειρος ακραίος που εγκατέλειψε τον Άρη επειδή δε μπορούσε να συμβιβαστει με τους όρους συνεργασίας που υπήρχαν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα με την Ορεστιάδα και συζητάει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους εβρίτες, αν και οι «κίτρινοι» δεν τον έχουν αποδεσμεύσει ακόμα.

Οπως μεταφέρεται στον Τύπο της Θεσσαλονίκης, ο Νικηφορίδης βλέπει θετικά την προσπάθεια που κάνει ο Κώστας Δεληκώστας, αλλά και η διοίκηση του ΑΟΟ με τον πρόεδρο Βασίλη Γκιζάνη να υπόσχεται ενίσχυση στο μέτρο του δυνατού, με στόχο να αναβιώσουν τις παλιες καλές εποχές.

Γέννημα θρέμμα της πόλης των Σερρών, ο Στέλιος Νικηφορίδης ξεκίνησε την βολεϊκή του καριέρα από τον τοπικό Α.Ο. Σερρών που βρήκαν απέναντι τους οι πράσινοι στη σεζόν που πέρασε. Για να φτάσει την πρώτη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ χρειάστηκε ωστόσο να πάει στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην Μεσσηνία.

Μετά ήρθε η πρώτη συμμετοχή με την ομάδα του Άρη το 2005, στην οποία και έμελλε να πραγματοποιήσει τρεις συνεχείς θητείες και να επιστρέψει την φετινή σεζόν, έχοντας ενδιάμεσα μεσολαβήσει στάσεις σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φοίνικα Σύρου, ΠΑΟΚ και φυσικά την Εθνική Ελλάδας.

Πλέον βρίσκεται στα πρόθυρα συμφωνίας με τον ΑΟΟ όπου και θα συναντήσει τον συμπατριώτη του Δημήτρη Ριζόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόταση στο Νικηφορίδη έκανε και η ΑΕΚ, την οποία κέρδισε το Σάββατο ο ΑΟΟ,  αλλά ο αθλητής την απέρριψε καθώς στην παρούσα φάση στην «Ενωση» οι συνθηκες δεν είναι και οι ιδανικότερες.