ΕΠΣ Ξάνθης: Οριστικό, παρελθόν από τον Ερμή Μάνδρας ο Χρήστος Μαλαδένης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ερμή Μάνδρας είναι εδώ και λίγες ώρες ο πασίγνωστος παλαίμαχος πρώην ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθη, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ Χρήστος Μαλαδένης.

Ο Μαλαδένης είχε αναλάβει το καλοκαίρι ως πρώτος προπονητής στον Ερμή και στο διάστημα της θητείας του είναι αλήθεια ότι η ομάδα της Μάνδρας έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Ωστόσο κάποιες διαφωνίες με την διοίκηση σε διάφορα ητήματα της ομάδας, τουλάχιστον όπως έκρινε η διοίκηση της ομάδας, έφεραν τον Μαλαδένη εκτός Μάνδρας, με την γνωστοποιήση της αποχώρησης του να γίνεται λίγο πριν την έναρξη του Κυριακάτικου αγώνα με τον Ορφέα 2005!

Οι δηλώσεις του Μαλαδένη στο ThrakiSportS, με τις οποίες αποδοκίμασε τους παίκτες του για την μη τήρηση του fair play και τον “αντικανονικό” τρόπο με τον οποίο εξασφάλισε τη νίκη η ομάδα του Ερμή, δεν άρεσαν σε κάποια μέλη της διοίκησης, που θεώρησαν ότι έτσι δημιουργείται κακή σχέση του προπονητή με τους παίκτες. Ο Μαλαδένης έμεινε στον πάγκο για τον αναβληθέντα αγώνα με τον Ορφέα στην boxing day της ΕΠΣ Ξάνθης (έληξε με 5-1 υπέρ των φιλοξενούμενων μέσα στην Μάνδρα) αλλά το περασμένο Σάββατο δεν κάθισε στον πάγκο του Ερμή, στη νίκη με 2-0 επί του Ορφέα 2005.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μαλαδένης ενημερώθηκε πριν τον αγώνα ότι θα λήξει η συνεργασία του με την ομάδα – και ουσιαστικά υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει το ματς από την εξέδρα και όχι από τον πάγκο. Ωστόσο, όταν έγινε αυτό γνωστό, υπήρξε αντίδραση από τους ίδιους τους παίκτες, που δεν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο, αναγνωρίζοντας προφανώς κάποιοι το λάθος τους και το δίκαιο “κράξιμο” που έφαγαν από τον προπονητή τους, για την μη τήρηση του fair play στο ματς με την Μάνδρα.

Κάπως έτσι, ξεκίνησαν νέες συζητήσεις που κράτησαν και όλη την Κυριακή και φάνηκε κάποια στιγμή η διοίκηση να παίρνει πίσω την απόφασή της και να κρατά τον Μαλαδένη στην ομάδα. Ήταν φανερό όμως ότι το γυαλί είχε ραγίσει και λέγεται ότι αυτό το διαμήνυσε και ο Χρήστος Μαλαδένης στους ανθρώπους του Ερμή, θέτοντας την παραίτησή του στην διάθεσή τους. Η διοίκηση από την πλευρά της θεώρησε ότι μετά από όσα είχαν γίνει, υπήρχε κακή χημεία με τους παίκτες, και προχώρησε στην αρχική της απόφαση.

Τελικά, την Δευτέρα (5/1) εκδόθηκε το διαζύγιο – κοινή συναινέσει όπως λέγεται – και έτσι ο Χρήστος Μαλαδένης αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο,με τις πληροφορίες μας να θέλουν  να τον αντικαθιστά ο προπονητής τις Δόξας Μυρωδάτου Λεωνίδας Πετρίδης.