Έναρξη της μεταγραφικής περιόδου! Όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεταγραφές των ερασιτεχνών

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σε περίοδο χειμερινής μεταγραφικής περιόδου βρισκόμαστε από το Σάββατο (3 Ιανουαρίου) και μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, με αρκετές και σημαντικές αλλαγές στο φετινό καταστατικό, που λύνει αρκετά προβλήματα που αντιμετώπιζαν διαχρονικά τα ερασιτεχνικά κυρίως σωματεία.

Ένα από αυτά είναι ότι πλέον θα επιτρέπονται οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών και τον Ιανουάριο, ακόμα και αν είχαν κάνει μεταγραφή το καλοκαίρι! Μέχρι τώρα ίσχυε το καθεστώς για τους ποδοσφαιριστές που πήγαιναν με μεταγραφή ή ως ελεύθεροι σε μία ομάδα το καλοκαίρι, να ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν εκεί για όλη την περίοδο. Αυτό όμως τώρα αλλάζει. Θυμίζουμε ότι πέρυσι υπήρχε μεγάλη πίεση προς την ΕΠΟ καθώς μετά την μετατροπή της Γ΄ Εθνικής σε ερασιτεχνική κατηγορία, πήραν πολλοί παίκτες με ερασιτεχνική ιδιότητα που πήγαν το καλοκαίρι και όταν ήθελαν να αποδεσμευτούν από τις ομάδες τους τον Ιανουάριο, αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τον κανονισμό.

Μια επίσης σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που η κάθε ομάδα μπορούσε να αποκτήσει μόνο μέχρι τρείς παίκτες. Τυπικά μπορεί να φέρει μέχρι και ολόκληρη νέα ενδεκάδα. Πάντως, παραμένει ως έχει η διάταξη για το ότι δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία που οφείλουν χρηματικά ποσά σε υπερκείμενες αρχές, πρόβλημα που αντιμετώπισαν πρόσφατα οι παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, με αίσιο τέλος ευτυχώς για τους ποδοσφαιριστές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πιο σημαντικά στοιχεία που αναφέρει η εγκύκλιος της ΕΠΟ:

1. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μετεγγραφών.

2. Στην μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν ισχύουν οι υποσχετικές και αποδεσμεύσεις.

3. Η περίοδος των μετεγγραφών είναι από 3 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2015

4. Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία που οφείλουν χρηματικά ποσά σε υπερκείμενες αρχές (Ενώσεις – ΕΠΟ)

δείτε εδώ κάποια χρήσιμα στοιχεία, και  δείτε εδώ  αναλυτικά την προκήρυξή της ΕΠΟ