Ελ Θράκικο: Η κριτική των παικτών της Skoda Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η Ξάνθη είχε δυο δοκάρια και άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες, αλλά με ανούσια κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Πανθρακικού. Για δεύτερη φορά στην έδρα της έμεινε στο μηδέν και μοιραία δεν κατάφερε να κερδίσει τον σαφώς κατώτερο Πανθρακικό, που παρουσιάστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Το ThrakiSportS επιχειρεί μια ατομική κριτική για κάθε παίκτης της Ξάνθης που αγωνίστηκε στο Ελ Θράκικο:

Δημήτρης Κυριακίδης: Το πιο ξεκούραστο βράδυ της καριέρας του. O Πανθρακικός δεν έκανε καμία τελική με τον τερματοφύλακα να είναι απλός θεατής της αναμέτρησης.

Μανώλης Μπέρτος: Πολύ καλή παρουσία από τον δυναμικό Ξανθιώτη μπακ που όποτε χρειάστηκε περιόρισε τις επιθετικές προσπάθειες των χαφ του Πανθρακικού, ενώ βοήθησε και επιθετικά με τα ανεβάσματα του, και τις πλαγιοκοπήσεις του

Δήμος Μπαξεβανίδης: Καλό παιχνίδι και από τον Κομοτηναίο μπακ της Ξάνθης που βοήθησε τόσο αμυντικά, όταν χρειάστηκε, όσο και επιθετικά με τα ανεβάσματα του, ενώ είχε και μια τελική με το σουτ του να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Αθανασιάδης.

Δημήτρης Γούτας: Σταθερός όποτε χρειάστηκε, ενώ κατά διαστήματα έπαιζε αρκετά μακριά από την περιοχή φτάνοντας στο κέντρο για να «σπρώξει» την ομάδα του μπροστά.

Χρήστος Καρυπίδης: Και ο έτερος του κέντρου της Ξανθιώτικης άμυνας ήταν πολύ σταθερός και περιόρισε και αυτός όποια επιθετική προσπάθεια των παικτών του Πανθρακικού.

Κώστας Φλίσκας: Πολύ τρέξιμο από τον αρχηγό της ομάδας. Dεν χρειάστηκε η βοήθεια του στο αμυντικό κομμάτι μια και οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα την Ξανθιώτικη άμυνα.

Θοδωρής Βασιλακάκης: Έτρεξε και αυτός αρκετά, είχε δύο τελικές, με λίγα λάθη στο παιχνίδι του καλύπτοντας μαζί με τον Φλίσκα τα «νώτα» του Κλέιτον.

Καρίμ Σολτάνι: Σε ρηχά νερά ο Αλγερινός, που έδειξε πως δεν ήταν σε καλή μέρα, με λίγες πρωτοβουλίες και… 0/7 γεμίσματα.

Αντριάν Λουσέρο: Είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με την σέντρα, αλλά τον σταμάτησαν Αθανασιάδης και δοκάρι. Από εκεί και πέρα ο Αργεντίνος έτρεξε, προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα χωρίς όμως να καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο 

Σίλβα Κλέιτον: Ο Βραζιλιάνος έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη με την απόδοση και αναμφίβολα η σημερινή του εικόνα ήταν αρκετά κακή, χωρίς μεγάλη συμβολή στο passing-game της ομάδας. Tα 9 του λάθη οδήγησαν τον Λουτσέσκου στο να τον αντικαταστήσει. Πάντως κανείς δεν μπορεί να κακίσει τον Σίλβα. Είναι ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδα την Ξάνθη και όλοι εκτιμούν ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν μια κακή παρένθεση.

Παντελής Καπετάνος: Ενδεχομένως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Πάλεψε πολύ «έφαγε» πολύ ξύλο, είχε ένα δοκάρι, ακόμη δύο πολύ καλές στιγμές με τον Αθανασιάδη να τον σταματά. Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει άλλα όπως απέδειξε και στα προηγούμενα παιχνίδι, συμβάλει πολύ στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και πλέον έχει ανεβάσει κατά πολύ την απόδοση του.

Βάλτερ Μπαλούφο: Ντεμπούτο σήμερα για τον Ισπανό, που στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ντελικάτος παίκτης με πολύ καλό αριστερό και ταχύτητα. Ωστόσο απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν μαζικά, έδειξε σε αρκετές στιγμές φλυαρία και υπερβολική χρήση τις ντρίπλας. Έδειξε παίκτης που όταν βρεί τα πατήματα του και …κόψει τις πολλές ντρίμπλες, θα βοηθήσει σημαντικά.

Κριστιάν Ομπόντο: Έπαιξε μόλις 15 λεπτά με την ομάδα να πιέζει για το γκολ της νίκης. Ο Νιγηριανός μπήκε στο παιχνίδι για να ξεκουράσει τον Φλίσκα και να περιορίσει οποιαδήποτε σκέψη για αντεπίθεση από τον Πανθρακικό.