Απίστευτο! Αλλαγή στο πρόγραμμα του Σαμαρά στην Θράκη λόγω… «Ελ Θράκικο»

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Ούτε τρεις εβδομάδες δεν απέμειναν για τις εκλογές και ο ένας μετά τον άλλον, οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβαίνουν στην Θράκη. Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη και πριν τον Πάνο Καμμένο, σήμερα ήρθε ο Σαμαράς. Στα αθηναϊκά κανάλια ήδη υπερπροβάλλεται η επίσκεψή του στα διάφορα στρατιωτικά φυλάκια, ενώ στο ίντερνετ τονίζεται η εκδίωξή του από την Ορεστιάδα, όπου τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

 

Η αποκορύφωση είναι ασφαλώς η ομιλία που έχει προγραμματιστεί το απόγευμα αλλά σε αυτήν υπάρχει παρασκήνιο και έχει να κάνει και με το “Ελ Θράκικο”. Οι επιτελείς του Αντώνη ασφαλώς και θα ήθελαν αυτή να αρχίσει κατά τις οκτώ το βράδυ, την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων δηλαδή, ώστε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή προβολή. Είναι όμως δυνατόν να βάλουν την ομιλία την ώρα που η πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού θα ασχολείται με κάτι άλλο;

“Πρόεδρε, οπαδούς και κόσμο θα σου φέρουμε μεν, αλλά ο πραγματικός κόσμος της περιοχής αν μιλήσεις τότε, ούτε που θα ασχοληθεί μαζί σου. Άσε που το πιθανότερο είναι να σε μαυρίσει αν πας και μιλήσεις την ώρα που θα παίζουν μεταξύ τους οι δυο ομάδες της Θράκης”, φέρεται να είπε τοπικός παράγοντας της ΝΔ και έτσι η ομιλία στο πρόγραμμα δεν θα γίνει στις οκτώ με τα δελτία, αλλά (βάσει προγράμματος) μιάμισι ώρα νωρίτερα, στις εξίμισι.

Κατά τις επτάμισι, όπως αναφέρει το πρόγραμμα, που θα ξεκινά το ματς, θα έχει ολοκληρωθεί η ομιλία ώστε να μπορέσει ο κόσμος να δει με την άνεσή του το “Ελ Θράκικο” στις τηλεοράσεις και να μην ζήσουμε σκηνές που ο κόσμος που θα παρακολουθεί τον Σαμαρά, θα φοράει ακουστικά ώστε να ακούει από το ραδιόφωνο την εξέλιξη του σκορ. Ο πρωθυπουργός στις οκτώ, την ώρα του ματς δηλαδή, θα βρίσκεται για ιδιωτικό δείπνο με στελέχη της ΝΔ στην Ξάνθη. 

Ποιοι βγαίνουν χαμένοι από την όλη υπόθεση; Μα φυσικά οι υποψήφιοι πολιτευτές της ΝΔ στην Ροδόπη και την Ξάνθη. Σε ένα “Ελ Θράκικο” ασφαλώς και θα προτιμούσαν να είναι στο γήπεδο, να δουν κόσμο και κυρίως να τους δει ο κόσμος, να τους βγάλουν εικόνες οι φωτογράφοι για τις τοπικές εφημερίδες, ότι στηρίζουν τις τοπικές ομάδες.

Αλλά μπορούν να αφήσουν ασυνόδευτο τον αρχηγό; Ευτυχώς για αυτούς την Πέμπτη τόσο η Ξάνθη όσο και ο Πανθρακικός αγωνίζονται εντός έδρας, ενώ και το προσεχές Σαββατοκύριακο στα κρίσιμα παιχνίδια της αναβληθείσας αγωνιστικής, πάλι στην Θράκη παίζουν και οι δύο. Οπότε θα καλυφθεί το κενό που θα καλυφθεί, με το προβάδισμα που μοιραία θα αποκτήσουν οι εκτός ΝΔ υποψήφιοι που θα βρεθούν απόψε στο “Ελ Θράκικο”.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Ότι ποδοσφαίρου και μάλιστα “Ελ Θράκικο” παρόντος, ακόμα και οι Πρωθυπουργοί αλλάζουν τα προγράμματά τους.