A2 Ανδρών: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της ΓΕΑ με τον Αίαντα Ευόσμου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Την ήττα με 3-2 σετ γνώρισε η ΓΕΑ από τον Αίαντα Ευόσμου στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, το βράδυ της Κυριακής στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α2 Ανδρών.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο σετ με 7-13 και 17-21 από τους Θεσσαλονικείς, πραγματοποιώντας αρκετά λάθη σε άμυνα και επίθεση, χάνοντας τελικό το σετ με 22-25. Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους προηγήθηκαν με 14-12, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Αίαντα με πρωταγωνιστές τους Γκούγκουρα και Βαφέα έφτασαν στην ανατροπή κερδίζοντας το σετ με 19-25.  

Το τρίτο σετ ήταν μονόλογος από πλευράς Θρακιωτών καθώς από νωρίς πήρε μία διαφορά με 8-5, την οποία και αύξησε στη συνέχεια σε 15-9 κόντρα στην ομάδα από τον Εύοσμο, με το σετ να ολοκληρώνεται στο 25-21. Στο τέταρτο σετ οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά, προηγήθηκαν με 5-9, όμως έπειτα οι αθλητές της ΓΕΑ αντέδρασαν ισοφαρίζοντας αρχικά σε 14-14 και με κορυφαίους τους Μπουφίδη και Καβαρατζή έφτασαν στην ανατροπή επικρατώντας με 25-20. 

Στο τάι μπρέικ ωστόσο οι Θρακιώτες δεν τα κατάφεραν, μένοντας από δυνάμεις, και έτσι ηττήθηκαν με 8-15, κερδίζοντας έναν βαθμό στην αναμέτρηση, ενώ αντίθετα οι Θεσσαλονίκεις αποκόμισαν δύο βαθμούς από το ματς. Έτσι η ΓΕΑ  παρέμεινε στην τρίτη θέση, ενώ ο Αίας Ευόσμου παρέμεινε ένατος, παίρνοντας σημαντικούς βαθμούς στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

 

Τα σετ: 2-3 (22-25, 19-25, 25-21, 25-20, 08-15)

ΓΕΑ (Κρεούζης): Ζλατιλίδης, Καβαρατζής, Δαλδαδερένης, Αμαριαννάκης, Μπουφίδης, Αρχοντούδης (λ) / Κυριακίδης, Κεσκίνης, Τασάκος

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Κουτουνίδης): Σακελλαρίδης, Σκαρλατίδης, Βαφέας, Γκουγκούρας, Τσακιρίδης, Βλάχος, Μπερμπέρογλου (λ) / Αυγιτίδης (λ), Κερτικίδης, Κεσογλίδης