Το pregame του αγώνα Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– To πρώτο τηλεοπτικό ντέρμπι για το 2015 θα γίνει στη Σύρο μεταξύ του Φοίνικα και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που είναι και από τα σημαντικότερα ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, ιδίως με την κόντρα του Εθνικού και της ΕΣΑΠ με την ΕΟΠΕ για το θέμα Κασαμπαλή που τον αναγκάζει να αγωνιστεί στην Ερμούπολη χωρίς πασαδόρο!

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στη 3η θέση της βαθμολογίας και όπως και ο Φοίνικας στοχεύει στην 7η νίκη του. Προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού. Το μεγάλο πρόβλημα του Εθνικού είναι ότι δεν έχει «καθαρόαιμο» πασαδόρο καθώς ο Βόσνιος Ζάρκο Κίσιτς έπαθε λουμπάγκο και είναι κλινήρης και ο Σταύρος Κασαμπαλής βρίσκεται με την Εθνική Εφήβων καθώς η ΕΟΠΕ και οι ομοσπονδιακοί προπονητές δεν του χορήγησαν άδεια. Μοιραία θα πρέπει να βρεθεί λύση ανάγκης για τη θέση του πασαδόρου. Ακούστηκε μάλιστα ότι ο Σάκης Μουστακίδης, που είναι γεγονός ότι έχει καταθέσει συμβόλαιο αλλά δεν έχει δελτίο, θα καλούνταν να καλύψει το κενό. Μάλιστα, έχει πάρει με την αποστολή και φανέλα με το όνομα “Μουστακίδης”, αλλά δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί. Το πιο πιθανό είναι το κενό να καλύψει ο Δαρίδης που θα εκτελέσει χρέη πασαδόρου, με τον Κοντοστάθη να παίρνει την θέση του βασικού λίμπερο.

Απογοητευμένος και αγανακτισμένος δηλώνει ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης ο οποίος είπε: «Τα πράγματα δεν είναι καλά. Δε φανταζόμουν πως θα άφηναν τον Εθνικό χωρίς πασαδόρο. Είναι αδιανόητο αυτό που κάνουν στον Εθνικό. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια συμπεριφορά σε έναν σύλλογο. Δεν θα αναφερθώ στην προσφορά του Εθνικού στις Εθνικές ομάδες αν και πιστεύω πως πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Είναι αλλοίωση πρωταθλήματος αυτό που συμβαίνει και δεν τιμά κανέναν και ειδικά το άθλημα που υπηρετούμε. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να βρούμε λύσεις στο θέμα του πσαδόρου. Δεν φανταζόμουν πως η Εθνική εφήβων δε μπορεί να λειτουργήσει για 20 ώρες χωρίς πασαδόρο. Ο Κασαμπαλής είναι στη μέση χωρίς να φταίει και έτσι όπως έγιναν τα πράγματα δεν είναι καλό για τον αθλητή. Σταματάω εδώ και θα επανέλθω μετά τον αγώνα με τον Φοίνικα».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑ Γιάννης Τζίμας υπογράμμισε: «Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της απόρριψης του αιτήματός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την χορήγηση ειδικής άδειας έτσι ώστε ο Σταύρος Κασαμπαλής να αγωνιστεί με την ομάδα στην Σύρο, δεδομένου του πραγματικού προβλήματος ότι ο Κίσιτς είναι τραυματισμένος και ενώ είχαμε ζητήσει το θέμα να εξεταστεί ως ιδιαίτερης και ειδικής περίπτωσης για την ομάδα μας πιστεύοντας ολιγόωρη απουσία του παίκτη δεν ζημιώνει καθόλου την Εθνική ομάδα, εκφράζουμε έντονα την δυσαρέσκεια και την αηδία μας για τις συγκεκριμένη απόφαση. Απόφαση που μόνο κακό κάνει στην ομάδα μας. Άραγε αναλογίστηκε κανείς στο πιο πολυδάπανο ταξίδι της χρονιάς για τον Εθνικό και μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις θίγουν το γόητρο του Ελληνικού βόλεϊ και επιφέρουν τεράστια οικονομική ζημιά σε ομάδες και παράγοντες που επενδύουν τα λεφτά τους για την ανάπτυξη του αθλήματος;».

O Φοίνικας Σύρου προέρχεται από την ήττα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και μοιράζεται την 5η θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό. Στοχεύει στην 7η νίκη του στο πρωτάθλημα ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά εισόδου στην πρώτη τετράδα.

Ο Σέρβος προπονητής του Φοίνικα Ράτκο Παβίσεβιτς δεν έχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και δήλωσε για τον αγώνα: «Σεβόμαστε πολύ τον αντίπαλο μας γιατί έχει κάνει πολύ μεγάλα πράγματα τα τελευταία χρόνια, ενώ και εφέτος έχει δυνατή ομάδα. Επίσης έχει πολύ καλή πορεία στο Τσάλεντζ Καπ. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τους πασαδόρους του Εθνικού. Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Εθνικός είναι ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες μου γιατί δούλεψαν πολύ αυτές τις γιορτινές μέρες. Θέλουμε ο αγώνας να ειναι γιορτή για το νέο χρόνο».

Ο ακραίος του Φοίνικα Ηλίας Λάππας δήλωσε πως είναι πανέτοιμος για τον αγώνα: «Δεν γνωρίζω εάν θα έρθει ή όχι ο Κασαμπαλής. Με δεδομένο πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τον πασαδόρο του Εθνικού θεωρώ τον αγώνα πολύ δύσκολο. Θεωρώ τον Εθνικό από τις καλύτερες και πιο δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να μπούμε με το δεξί το νέο έτος. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει πάρει τρίποντο από τον Εθνικό. Πιθανό τρίποντο θα μας φέρει πιο ψηλά στη βαθμολογία και θα θέσουμε υποψηφιότητα για 4αδα. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε δέσει σαν ομάδα και πολλές φορές παίζουμε και πάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας».

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στη Volley League με τον Φοίνικα να έχει προβάδισμα στις νίκες 6-2. Σε 4 αγώνες στο νησί ο Εθνικός έχει μία νίκη, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο. Διαιτητές θα είναι οι Γεροθόδωρος και Μουλά, ενώ φυσικά θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙ “ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ” ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΠΑΙΚΤΗ” ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΑΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΚΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΑΠ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ KAI TOY EUNIKOY ΕΦΟΣΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ