Το pregame του αγώνα ΑΟ Ορεστιάδας – AEK (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Από την Ορεστιάδα ξεκινάει το 2015 η Volley League, με την ομάδα του Έβρου να υποδέχεται στο “Νίκος Σαμαράς” την ΑΕΚ στον πρώτο χρονικά αγώνα για τη νέα σεζόν για την 11η και τελευταία αγωνιστική του Α΄γύρου. ο οποίος χρονικά (παρά μία ημέρα) συμπίπτει με τα δύο χρόνια της «απώλειας» του Νίκου Σαμαρά.

Η Ορεστιάδα προέρχεται από αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών και μάλιστα στον τελευταία αγώνα γνώρισε ήττα σοκ στη Τούμπα από τη ΜΕΝΤ. Οι εβρίτες θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και η ΑΕΚ είναι ίσως η καταλληλότερη αντίπαλος για αυτό, αφού θα φτάσει στο γήπεδο λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα οδικώς από την Αθήνα και θα επιστρέψει πάλι με το πούλμαν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Το βασικό πρόβλημα για τον Κώστα Δεληκώστα είναι ο τραυματισμός του Λούνα στο γόνατο που τον κράτησε εκτός προπονήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Ο πασαδόρος της Ορεστιάδας Μανώλης Δημητριάδης δήλωσε: «Είναι ένα ματς που χρειαζόμαστε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα εξαρτηθεί από τη δική μας εμφάνιση. Με τη ΜΕΝΤ δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και το πληρώσαμε ακριβά. Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη τη νέα χρονιά και να κλείσουμε με επιτυχία τον Α΄γύρο. Οι επόμενοι αγώνες θα οριοθετήσουν τη θέση μας στη τελική κατάταξη. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή αλλά δε νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα να τα καταφέρουμε. Δεν ξέρουμε με τη σύνθεση θα αγωνιστεί η ΑΕΚ. Αυτά τα ματς πριν ή μετά τις γιορτές κρύβουν εκπλήξεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και στις χαρές και στις λύπες».

Η ΑΕΚ αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής οδικώς για την Ορεστιάδα χωρίς τον Κόνραντ Γκούζντα ο οποίος έχει διαμυνήσει πως δε μπορεί να ακολουθεί την ομάδα για οικονομικούς λόγους. Προπονητής θα είναι επίσημα ο Ζήνων Ζοφόλης αλλά στην αποστολή βρίσκεται και ο Πλάμεν Κριστόφ. Πασαδόρος της ΑΕΚ θα είναι ο Γιάννης Δημητρούδης που γεννήθηκε και ξεκίνησε την καριέρα του στην Ορεστιάδα. Αρχηγός φυσικά ο Ανδρέας Ανδρεάδης. Η αποστολή της ΑΕΚ ταξιδεύει με 9 παίκτες και μετέχουν οι παίδες Βασίλης Τσάλας, Λευτέρης Καραγιώργος.

O Ζήνων Ζοφόλης δήλωσε: «Είναι ένας τελικός για εμάς. Θα τον παίξουμε με ό,τι όπλα διαθέτουμε. Η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη αλλά ευελπιστώ ότι θα καταθέσουμε στο γήπεδο όλες μας τις δυνάμεις. Η ψυχολογία των παικτών δεν βελτιώθηκε. Η ομάδα ωστόσο παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες ήταν γιορτινές, προπονήθηκε καλά. Ελπίζω να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα και να κάνουμε καλή εμφάνιση».
 
Οι δύο ομάδες μονομάχησαν στην αρχή της σεζόν πάλι στο γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» για το Λιγκ Καπ. Η Ορεστιάδα νίκησε 3-2 σετ σε αγώνα που η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς τους ξένους της. Για το πρωτάθλημα της Α1 θα βρεθούν αντίπαλες μετά από επτά χρόνια. Από το 2000 μέχρι το 2007 οπότε και η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε στην Α2 έγιναν 8 αγώνες και η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες 5-3. Ωστόσο οι δυο ομάδες έπαιξαν και στην Α2 και μάλιστα πρωταγωνίστησαν στα προπέρσινα μπαράζ ανόδου, με τον ΑΟΟ να κερδίζει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφια αλλά να ηττάται μέσα στην Ορεστιάδα και έτσι να χάνει την άνοδο, που έμελλε τελικά να έρθει ένα χρόνο μετά.

Διαιτητές θα είναι οι Κουτσούλας και Τσεπκινλής. Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για τις επτά το απόγευμα, θα είναι η πρώτη χρονικά της νέας χρονιάς για την Volley League και φυσικά θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportaS…